Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu kod katedrale dočekani pobjednici ovogodišnjeg Štita domovine

  U organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske, a uz podršku Ravnateljstva policije i u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Đakovo, Općinom Trnava i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, danas je na području Đakovštine održano natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku pod nazivom ”4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“
  Natjecanje je održano uoči obilježavanja Dana policije i povodom sjećanja na sve poginule pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, kao i sve stradale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
  Zahtjevno natjecanje ”Štit domovine” završilo je 55 natjecatelja koji su se natjecali u četiri kategorije: muškarci (29 policajaca i tri pripadnika MORH-a), žene (9 policijskih službenica), sedmero veterana specijalne policije iz Domovinskog rata te sedmero pripadnika stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Sjeverne Makedonije i Mađarske.
  Natjecatelje je nadgledalo 17 vrsnih instruktora u svojstvu članova provedbenog tima.
  Ispred Katedrale Sv. Petra u Đakovu upriličen je prigodni završni program, a uzvanici i posjetitelji mogli su uživati u spektakularnom skoku padobranca iz Antiterorističke jedinice Lučko, koji su na Strossmayerov trg donijeli zastavu Republike Hrvatske.
  Zastavu su preuzela djeca iz Kulturno-umjetničkog društva Tena iz Đakova te je, u pratnji konjanika iz Širokog polja, predala pripadnicima ATJ Lučko koji su je, uz himnu koju je izvela policijska klape Sveti Mihovil, podigli na jarbol čime je obilježen početak završne svečanosti 4. memorijala Šimo Đamić.
  Program se nastavio uz izvrstan nastup policijske klape Sveti Mihovil, opernih pjevača Ivane Medić i Roberta Adamčeka, ljelji iz Gorjana, zbora iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Đakovo i drugih.
  Tijekom programa prikazan je film o natjecanju, u kojem su uzvanici mogli vidjeti svih sedam radnih točaka kroz koje su prolazili natjecatelji. Posjetitelji su mogli na postavljenim štandovima vidjeti postave različitih rodova policije i njihovu opremu koju koriste u svakodnevnom radu, postave Civilne zaštite, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, Turističkih zajednica Osječko-baranjske županije i Grada Đakova, Crvenog križa te tvrtki Laterman, HS produkt i Spar – tac. Najmlađi su, također, mogli uživati na policijskim motociklima, presretaču, kao i u vozilu Polaris te mnogim drugim zanimljivostima.
  No, najvažnije je bilo dočekati natjecatelje uz burne ovacije i pljesak. Tako je na cilj prvi došao i pozdravio zastavu Republike Hrvatske pripadnik stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Jure Majdič. Drugi je u cilj došao Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, a treći Dejan Aman iz Jedinice specijalne i interventne policije PU osječko-baranjske.
  Prisutnima se potom obratio zapovjednik natjecanja, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, koji je čestitao natjecateljima na uspjehu u svoje i ime Policijske uprave. Rekao kako su prošli izuzetno zahtjevan i težak teren te pokazali izuzetnu hrabrost i požrtvovnost, a i znanje.
  Državna tajnica Irena Petrijevčanin, izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića, također je čestitala pobjednicima te izjavila:
  ”Izuzetno mi je drago da su ovi dečki danas pokazali kako se isplati vrijedan i požrtvovan rad i kako je moguće u znoju i žilavosti, u izdržljivosti i snazi postići vrhunski rezultat. Oni, kao i obitelj pokojnog Šime Đamića, mogu svima nama biti poticaj kako marljivo možemo raditi da bismo unaprijedili naš sustav, da bismo građanima bili uzor. Građanima koji trebaju imati povjerenje u hrvatsku policiju. Ovi dečki, koji danas stoje na tronu su primjer kako treba raditi za sustav i kakvi ljudi u životu trebaju biti. U tom duhu sve vas srdačno još jednom pozdravljam u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i u svoje ime. Dečki, hvala vam na svemu što ste postigli.”
  Pobjednici u kategoriji muškarci su:
  1. Luka Špehar, Interventna jedinica policije, PU krapinsko-zagorske;
  2. Dejan Aman, Jedinica specijalne i interventne policije PU osječko-baranjske;
  3. Željko Topolovec, Policijska postaja Zaprešić, PU zagrebačka;
  Pobjednice u kategoriji žene su:
  1. Magdalena Oršić, Interventna jedinica policije, PU bjelovarsko-bilogorska;
  2. Martina Radman, Postaja granične policije Gvozd, PU sisačko-moslavačka;
  3. Ines Matec Mamuzić, Ured glavnog ravnatelja policije;

  Pobjednici u kategoriji veterana su:

  1. Krunoslav Ivanušec;
  2. Josip Klemm;
  3. Josip Marić i Gabrijel Flegar;
  Pobjednici u kategoriji stranih policijskih snaga su:
  1. Jure Majdič, Republika Slovenija;
  2. Bojan Koštomaj, Republika Slovenija;
  3. Tomaž Kastelic, Republika Slovenija
  Iskazanim vještinama i sposobnostima natjecatelji su, u svakom trenutku, dokazali svoju spremnost kao odgovor na izazove današnjice te na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana. Hrvatski policajci dostojanstven su i častan štit Domovine i svih njenih građana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog