Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mapiranje kreativne industrije

  Osječko-baranjska županija i Ekonomski fakultet u Osijeku potpisali su danas (26. rujna 2022. godine) ugovor o suradnji na projektu pod nazivom „Sektorsko mapiranje kreativne industrije“ čiji je cilj istražiti sektore kreativne industrije i načiniti sektorski pregled postojećih i novih djelatnosti kreativne industrije, utvrditi probleme poduzetnika, javne uprave te budućih nositelja poslovnih aktivnosti u kreativnoj industriji. Utvrđen je naime, raskorak između postojećih djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD – 2007. i stvarnih potreba poduzetnika za registracijom određenih djelatnosti, posebno u sektoru kreativne industrije. Predviđeno vrijeme za provedbu projekta je 17 mjeseci u razdoblju od 1. listopada 2022. godine do 29. veljače 2024. godine, a projektni tim čini 8 znanstvenika i istraživača Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

  – Prepoznali smo potrebe kreativne industrije koja obuhvaća sve veći komad gospodarstva, ekonomije i razvoja gradova i županija, pa i cijele Europske unije, zbog čega moramo biti ukorak s vremenom. Mapiranje kreativne industrije kojeg će provesti stručnjaci s Ekonomskog fakulteta pomoći će kvalitetnijem povezivanju poduzetnika i obrtnika, ali i prepoznavanju njihovih potreba u ovoj grani ekonomije – kazao je župan i dodao da je današnje potpisivanje ugovora samo jedan od zajedničkih projekata i aktivnosti koje provode Županija i Ekonomski fakultet u Osijeku.

  – Drago mi je da je Osječko-baranjska županija prepoznala Ekonomski fakultet u Osijeku kao partnera u realizaciji određenih ideja, do sada relativno slabo poznatih, a riječ je o mapiranju, odnosno izradi evidencije sektora kreativne industrije. Njegov je značaj velik i razvitak tog sektora u našoj županiji sigurno će doprinijeti dodatnom ekonomskom rastu te mi je izuzetno drago da će Ekonomski fakultet sudjelovati u ovom projektu – rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Boris Crnković.

   

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog