Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Velika mi je čast i zadovoljstvo da me svake godine državni vrh zove na obilježavanje obljetnice Oluje”

  Danas se obilježava Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, odnosno 27. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je oslobođen Knin, odnosno okupirano područje takozvane SAO Krajine.
  Već tradicionalno, u Kninu se okupljaju brojni hrvatski branitelji, a sinoć uoči Dana domovinske zahvalnosti Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske Zoran Milanović organizirao je prijem za ratne zapovjednike.
  Poziv na sinoćnji prijem predsjednika Milanovića, kao i na današnju svečanost u organizaciji Vlade, primio je i brigadir Mirko Štrk, ratni zapovjednik 122. Brigade i načelnik topništva Hrvatske kopnene vojske.
  „Znači mi puno i velika mi je čast i zadovoljstvo da me svake godine državni vrh zove na obilježavanje obljetnice Oluje. Posebno mi je drago što me uvijek na prijem dan uoči Oluje zove predsjednik države, a velika mi je čast i poziv premijera i njegova tri ministra na svečanost na sam dan Oluje tako da, iako nisam bio baš sudionik Oluje, ali u to vrijeme kada se oslobađao Knin i SAO Krajina, mi smo ovdje na istočnom bojištu imali velike snage u pripravnosti ako bi slučajno, zbog pada Knina, Srbija i njihove snage četničke slučajno pokušali krenuti na Slavoniju. Uvijek se s ponosom sjećam svega, a posebno volim otići na proslavu Oluje jer tijekom Domovinskog rata sam radio s puno generala, neki su i umrli, neki su živi, ali je to prekrasan trenutak kada se nađemo na okupu jer s nekima sam bio na Maslenici, s nekima kod Okučana, s nekima ovdje u Slavoniji i da ne pričam još na nekim ratištima za koja ne smijem ni govoriti”, prisjetio se Štrk.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog