Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Spomen obilježje braći Kolarik

  Udruga veterana 122. brigade HV Đakovo organizirala je u nedjelju u Jurjevcu Punitovačkom obilježavanje 30. obljetnice stradavanja braće Stjepana i Zlatka Kolarika.

  Stjepan, rođen 1967. godine, poginuo je 12. travnja 1992. na osječkom ratištu kod mjesta Ivanovac, kao pripadnik 130. Osječke brigade HV, a točno tri mjeseca kasnije, 12. srpnja 1992. na ratištu Bosanske Posavine poginuo je Stjepanov brat Zlatko, rođen 1971. godine i prvotno pripadnik 122. brigade HV.

  Dva brata, Slovaci, jedan s 25 godina, drugi s 21 godinom, dali su svoje živote za domovinu Hrvatsku. Svoje počivalište su našli na jurjevačkom groblju. Žive u sjećanjima obitelji, rodbine, prijatelja, mještana, poznanika, suboraca.

  Svečanost obilježavanja počela je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njihovu grobu, nastaveljeno misom i otkrivanjem spomen obilježja postavljenog ispred jurjevačkog doma. Spomen obilježje su otkrili otac poginulih branitelja Josip i Stjepanova kćerka Ivona.

  Otovrena je i izložba ratnih fotografija Đakovština u Domovinskom ratu, a predstavljena je i brošura „30. obljetnica pogibije braće Kolarik – braća Kolarik, biografija“ autorice Tanje Čatić koju su, uz autoricu, predstavili pisac predgovora i recenzent župnik Đurica Pardon i lektor Vlado Filić.

  Tekst i foto: M.K.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog