Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OŠ Josip Kozarac iz Josipovca Punitovačkog postat će središte Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

  OŠ „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački postat će središte Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske ukupne vrijednosti 21 milijun kuna.

  -U sklopu projekta će se izvesti opsežni građevinski radovi u školama u Josipovcu i Punitovcima, koji uključuju ugradnju zvjezdarnice, planetarija i senzomotoričke sobe. Također ćemo opremiti laboratorij, STEM učionicu, radionicu, informatičku učionicu i prateće prostore. Radi se suvremeno opremljenim prostorima u kojima će se kroz projekt održavati raznovrsne edukacije za odgojno-obrazovne djelatnike, a kroz brojne aktivnosti za učenike ćemo jačati njihove STEM kompetencije, kao i učeničke vještine u području IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva. Snažan naglasak je na aktivnostima za djecu koja pokazuju interes za znanstvena područja, u čemu će pomoći i testiranje svih učenika 4. razreda OŠ na darovitost, koje ćemo provesti u sklopu projekta. Ohrabruje nas podrška koju smo dobili u našoj školi, kao i od ravnatelja i djelatnika drugih škola s našeg područja. Osobito Srednje strukovne škole Antuna Horvata, vrijednog suradnika na ovom projektu, koji će puno značiti za djecu i školstvo Đakovštine.- navodi operativna voditeljica Centra, Ivana Lovrić Marić

  U petak, 22. srpnja 2022. godine potpisani su Ugovori o financiranju projekata iz Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, u okviru kojeg je Osječko-baranjskoj županiji, kao nositelju, odobren projekt uspostave „Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske“, u Josipovcu Punitovačkom.

  -Ukupna vrijednost projekta je 21.020.771,60 kuna, a osim naše škole, partneri u provedbi su: Virovitičko-podravska županija, Osnovna škola Josipa Kozaraca, Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteset Innlandet Gjøvik, Norveška te Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj „CEDRA“ Split. Ovaj projekt financirat će se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, a vrijeme provedbe je od srpnja 2022. godine do travnja 2024. godine. “ – rekao je upravni voditelj Centra, Darko Ocvirk i zahvalio se na dosadašnjoj podršci djelatnicima OŠ „Josip Kozarac“, Osječko-baranjskoj županiji, partnerima i suradnicima na ovom zanimljivom i izazovnom projektu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog