Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Jedina povorka koja može proći Đakovom je vezovska i bušarska”

  zoran vinkovic

  Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije, Zoran Vinković održao je danas press konferenciju u Preradovićevoj ulici, koju je nazvao „Zonom sumraka”.

  “Za one koji ne znaju, nalazimo se u Zoni sumraka, odnosno u ulici Petra Preradovića gdje su radovi otvoreni u travnju 2017. godine, dakle ušli smo u 5 godinu radova odnosno ne radova, budući da se u ovoj ulici gotovo godinu dana ništa ne radi. Ovo je prije svega psihičko ali i fizičko zlostavljanje građana i poduzetnika, s obzirom na to da se ne vidi ni mogućnost ni način da bi se ovi radovi završili. Cjelokupno odgovornost za to snosi Gradska uprava na čelu sa sadašnjim gradonačelnikom”, rekao je Vinković.

  Postavio je i otvoreno pitanje odgovornim osobama iz Grada.

  “S obzirom na to da su investitor ovog cijelog projekta Hrvatske ceste, koje su obvezale 2017. godine riješiti potpuno infrastrukturu ove ulice, dakle kolnik, pješačke staze i kolne ulaze, biciklističku stazu, parking prostore, dakle cjelokupnu infrastrukturu ove ulice. Postavljam otvoreno pitanje: Postoji li još uvijek aneks ugovora s Hrvatskim cestama, i jesu li one osigurale sredstva za nastavak ovih radova i konačni prekid ove zone sumraka. To možete pitati ne samo građanke i građani iz ove ulice nego svi oni koji dolaze u Đakovo. Ova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom pretvorili su od nekadašnjeg dobitnika nagrade Zeleni cvijet, grad u ovo što se nalazi iza mene, ako krenemo dalje ulicom, vidjet ćemo da to uopće nema više veze s ljepotom grada, kao što Đakovo zaslužuje kao sjedište Nadbiskupije, Vezova i Ergele”, dodaje Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  Govorilo se na press konferenciji i o povorci ponosa koja bi se prema nekim neslužbenim navodima trebala održati u Đakovu, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe.

  “Čitav grad govori o famoznoj LGBT povorci, odnosno povorci ponosa. O tome govori većina građana ovoga grada, smatram da gradonačelnik i svi odgovorni u gradu bi trebali dati odgovore i smiriti građane. Ja vjerujem da je u sezoni kiselih krastavaca netko pustio lažnu vijest da bi se ta povorka trebala održati na Veliku Gospu, 15. kolovoza. Moj osobni stav, ne ulazeći u seksualnu orijentaciju bilo kojeg pojedinca, je da tu svoju seksualnu orijentaciju mogu rješavati unutar svoja četiri zida. Ne trebaju tako prisiljavati druge građane da sudjeluju u tom performansu. Kao saborski zastupnik i gradonačelnik sam rekao: Jedina povorka koja može proći ovim gradom je vezovska i bušarska”, istaknuo je Zoran Vinković.

  Odgovorio je i na novinarsko pitanje o poskupljenju komunalnih naknada u Đakovu.

  “Ja bih se zahvalio našem sugrađaninu, gospodinu Zovak je sve rekao, ne bih ništa dodao na njegovu analizu. Imamo najskuplji odvoz smeća, ja ne bih rekao samo u Slavoniji, nego i među najskupljima u cijeloj Hrvatskoj. Slično je i s cijenom vode, cijenom komunalnih naknada i doprinosa. I ja sam morao posegnuti za povećanjem cijena smeća, što je u postotku bilo puno, ali je PDV u tom trenutku bio 25% i građani su umjesto 4 odvoza, dobili 6 odvoza smeća mjesečno. Ako uzmete ono vrijeme, jedna pretplata za mobitel na bilo kojoj mreži bila je puno veća od cijene odvoza smeća. Danas vi možete imati vrlo dobru pretplatu za mobilne uređaje, a cijena odvoza smeća je gotovo 70% veća od one prijašnje. Slično je i s vodom, još uvijek nismo dobili odgovor što je s onom kaznom od 25% odnosno od preko 25 milijuna kuna i je li istina da je Vodovod morao uzeti kredit kako bi namirio tu ugovornu kaznu”, zaključio je Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog