Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Đakovački ugostitelji nisu najveći profiteri Vezova”

    „Lijepo vrijeme i velika gužva u gradu tijekom vezovskih dana nisu donijeli i očekivane financijske rezultate i ne stoji tvrdnja da su đakovački ugostitelji najveći profiteri Vezova”, tvrdi Anto Ćurić, predsjednik Ceha ugostitelja pri Udruženju obrtnika.

    „To je totalna neistina. Đakovački ugostitelji su najveći patnici Đakovačkih vezova, počevši od same pripreme koja traje ta tri dana da bi se sve u potpunosti pripremilo, napravilo i stavilo, a vi nikada ne znate koliko ćete potrošiti i morate biti spremni. Izmoreni ljudi ta tri dana koji rade, ima li posla ili ne vi ih morate platiti. S obzirom na ovu krizu koja se događa u svijetu, to se odrazilo sigurno i na Đakovačke vezove, vezano za gorivo, za dolaske. Đakovački vezovi u ovoj godini u odnosu na moj lokal slabiji su za 30-ak posto. I kod drugih ugostitelja, kako čujem kroz trenutnu priču, a danas je tek utorak, imaju takva iskustva jer jednostavno hvalio je jedan dio gostiju, prlaznih gostiju, turista, šetača koji su popunjavali u tom nekom dijelu dana prazni prostor restorana i kafića. Toga je nestalo, toga nema. To se vjerojatno odrazilo i na cijenu goriva i na dolaske, skupoću, inflaciju i sve ono što je vezano uz tu priču”, kaže Ćurić.

    Recesija se, tvrdi predsjednik Ceha ugostitelja, osjeti kod svakoga i to je i razlog što su ovogodišnji Vezovi slabiji u odnosu na ranije.

    „Recesija se osjeti kod svakoga, kako kod mene tako i kod svakog čovjeka koji radi za plaću, koji mora odvojiti jedan dio sredstava da bi on izišao ugostiti se, provesti se. Mi smo i kroz samu organizaciju Vezova vidjeli da je tu puno manje grupa, a samim dolaskom manje grupa to se odražava i na naš dio, to je ona karika koja veže jedna drugu tako da to jednostavno moramo prihvatiti i to je tako”, zaključuje Ćurić ističući da Đakovčani nisu standardni gosti restorana.

    „Vrlo malo su Đakovčani gosti restorana, ali su kroz kafiće, izlaske u večernjim satima većinom jesu Đakovčani sa svojim gostima. Restorane popunjavaju ljudi sa strane, a tih je bilo manje”, tvrdi predsjednik Ceha ugostitelja očekujući u nastavku ljeta još veće probleme.

    „Ljeto donosi velike probleme. Evo, s današnjim i jučeršanjim danom grad kao da je netko prerezao. Dobro, kreću godišnji i to, ali vraćam se na početak, taj dio ljeta i prema jeseni i zimi sve ovo što se događa globalno na ovoj svjetskoj krizi vezano za energente, namirnice, to će se jako, jako odraziti na đakovačke ugostitelje. Ljudi, a i sam u nekim stvarima, režemo, pokušavamo preživjeti”, kaže Ćurić ističući da zarada tijekom vezovskih dana ne može biti neka zaliha za teške dane.

    „Vjerute mi, kroz neki posao samih Vezova, pa ja bih Vezove čak evo dao za jedan dobar vikend svoga lokala jer taj stres, sve to što se dešava oko Vezova, pripreme i to sve, curi na sto strana, jednostavno morate biti pripravni, uzeti više robe, više ljudi angažirati, više sve.., i sve to morate platiti”, zaključuje na kraju Ćurić naglašavajući da su za nama ispodprosječni Vezovi.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog