Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Šest godina HDZ-a u Đakovu – duga mračna noć: Poskupljenje odvoza smeća, povećanje cijene vode, iseljavanje mladih se nastavlja…”

  „I dok HDZ-ova Vlada, doduše sa zakašnjenjem, poduzima vatrogasne mjere na zaštiti standarda građana, a posebno umirovljenika, lokalna HDZ-ova vlast u Đakovu ne poduzima ništa. Čak naprotiv, diže cijene komunalnih usluga”, konstatirao je na konferenciji za novinare Zoran Vinković, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije.

  Proteklih pet godina vladavine HDZ-a u Đakovu Vinković je nazvao „dugom mračnom noći”.

  „Najnoviji primjer za to je povećanje odvoza smeća koje će očigledno „doprinijeti povećanju standarda života svih građana ovoga grada” gdje je to smeće otišlo u prosjeku od 50 do 70 posto kako prema domaćinstvima tako i prema gospodarstvu i to je sasvim sigurno mjera koja dodatno ugrožava standard stanovnika ovoga grada , prigradskih naselja, ali i cjelokupnog gospodarstva na području grada Đakova. Ako spomenem i povećanje vode zajedno s odvodnjom od gotovo 40 posto, plus povećanje onog paušala za pružanje te usluge od 20 posto, tada vidimo da očigledno ovdje u Đakovu je na vlasti jedan sasvim drugi HDZ za razliku od onoga koji, iako neaktivno i neefikasno, ali ipak pokušava nešto napraviti kroz samu Vladu RH”, kazao je Vinković.

  „U proteklih pet godina kao enormne rezultate gradonačelnika i njegove klike imali smo smanjenje broja stanovnika grada i prigradskih naselja i taj proces iseljavanja i dalje traje”, naglasio je također Vinković.

  „Postavlja se i pitanje što je s onim obećanim projektima kao što je stavljanje u funkciju đakovačke Mimoze, što je sa sada već famoznom Ulicom Petra Preradovića gdje se ne vidi niti P od početka, a niti K od kraja radova u toj ulici? Postavlja se i pitanje na koje definitivno moraju odgovoriti – što je s onih 25 posto ugovorne kazne, odnosno nešto više od 25, gotovo 26 milijuna kuna koje će Đakovački vodovod morati platiti, odnosno koje neće dobiti iz sredstava EU i je li istina, a građani to moraju znati, da je Vodovod podigao kredit? Što je s onim novim šatorom koji je prodan za nešto oko 230 tisuća kuna, a danas za iznajmljivanje imamo stavku u gradskom proračunu oko 600 tisuća kuna zajedno s razglasom? Normalno da je već i odabran ponuditelj tog šatora koji će biti postavljen iza župne crkve, a to je ista tvrtka koja je taj šator kupila za tu mizernu cijenu od 230 tisuća kuna. Što je sa zapošljavanjem, i to nezajažljivim zapošljavanjem koje nije stalo niti u gradskoj upravi niti u trgovačkim društvima i ustanovama čiji je grad osnivač?”, zapitao je Vinković.

  Vinkovića također zanima gdje je nestao treći pokrovitelj Đakovačkih vezova, odnosno zašto, uz Vladu i Sabor, predsjednik Republike Hrvatske više nije pokrovitelj Vezova?

  „Da li je stigao nalog od predsjednika HDZ-a gospodina Plenkovića našem gradonačelniku i predsjedniku Organizacijskog odbora da ni u kojem slučaju ne smije pozvati predsjednika Republike? Na stranu što se njih dvojica svađaju u javnom prostoru, ali smatram da jedna manifestacija mora imati sva tri visoka pokrovitelja”, konstatirao je Vinković poručivši građanima da sljedeće tri godine „očigledno mogu očekivati još mračniju i dugotrajniju noć u Đakovu”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog