Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Okrugli stol o vršnjačkom nasilju

    U organizaciji Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora danas je u Osijeku održan okrugli stol na temu „Vršnjačko nasilje“. Sudjelovali su stručnjaci koji se sustavno bave ovom problematikom, a danas su se pozabavili pitnajem kako su pandemijske mjere djelovale na mentalno zdravlje i kako se to odrazilo na vršnjačko nasilje, kojega, kako je rečeno, ima sve više.

    Pitanje je, kako je naglasila predsjednica Odbora, Vesna Vučemilović, i kako stručne službe i svi odgovorni reagiraju na to, koliko smo se nakon ukidanja protuepidemijskih mjera posvetili svim mjerama da bi našoj djeci, koja su uistinu bila izložena brojnim promjenama u vrlo kratkom vremenu i morali su se tomu prilagođavati, pomogli da sve to čemu su svjedočili i prolazili u protekle dvije godine nekako prevladaju i nastave s normalnim odrastanjem i djetinjstvom.

    Zamjenik župana Mato Lukić istaknuo je da vršnjačko nasilje nije od jučer niti od prije dvije godine i pojave pandemije. Ono je, nažalost, uvijek bilo zastupljeno i protiv toga se stalno treba boriti, odnosno treba ga prevenirati.

    U današnje vrijeme je teško odrastati djeci i mladim ljudima, a čini mi se još je teže roditeljima ili skrbnicima sve to skupa voditi, odgajati i izvesti mlade ljude na pravi put. Maltretiranje putem društvenih mreža je izuzetno prisutno i roditelji često kažu da ne znaju kada djeca naprave probleme jer ne znaju što dijete radi na društvenim mrežama. To su teme o kojima treba razgovarati i o kojima treba educirati i roditelje i stručnjake i službe u odgojno-obrazovnim i odgojnim institucijama koji rade svoj posao, no uvijek se može bolje i učinkovitije – poručio je zamjenik župana Mato Lukić.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog