Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OBŽ uputila osam tona prehrambenih proizvoda regiji Vinnytsia u Ukrajini

  Na inicijativu veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj i veleposlanika, Nj.E. Kirilič Vasilja, Osječko-baranjska županija uputila je humanitarnu pomoć regiji Vinnytsia, s kojom je Županija i ostvarila suradnju 2011. godine. Riječ je osam tona prehrambenih artikala koji su naznačeni kao prijeko potrebni u ovoj regiji.

  – Osječko-baranjska županija je od samog početka ruske agresije na Ukrajinu iskazala spremnost pomoći brojnim raseljenim osobama i obiteljima koje su preko noći ostale bez domova, prvo kroz rad Stožera civilne zaštite, a onda još intenzivnije kroz Akcijski plan „Slavonsko srce za obitelji Ukrajine“ stoga smo se naravno odazvali i inicijativi veleposlanstva Ukrajine i poslali humanitarnu pomoć regiji Vinnytsia – rekao je župan Ivan Anušić.

  Pored izravne pomoći u vidu slanja humanitarne donacije, Županija kroz Akcijski plan svakodnevno brine o brojnim raseljenim osobama iz Ukrajine koje su u Osječko-baranjskoj županiji pronašle privremeni dom. Tako je nakon Info centra, škole hrvatskog jezika i Dječjeg kutka, a krajem prošlog tjedna otvoren i Dnevni centar za raseljene osobe. U centru će se pružati usluge učenja hrvatskog jezika, individualna i grupna psihosocijalna pomoć, rad s osnovnoškolskom djecom, prostor za druženje, mjesto za radionice kao i kuhinja koja će biti na raspolaganju za korištenje.

  – Slavonija i Baranja doista znaju što znači proći kroz ratne strahote kakve danas prolazi ukrajinski narod, stoga smatramo svojom obvezom pomoći im koliko god možemo – dodao je župan.

  Foto: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog