Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Monografija “30 godina Gimnazije Antuna Gustava Matoša”

  30 godina Gimnazije Antuna Gustava Matoša” naziv je monografije koja će biti predstavljena večeras u 19 sati u holu škole. Autori su Hrvoje Miletić i Zlatko Mrkić.

  To nam je druga knjiga o Gimnaziji, nastavljamo slijed, prije 14, 15 godina napravili smo knjigu „55 godina Gimnazije A.G. Matoša Đakovo”, a prošlu godinu zbog korone i mjera nismo mogli pa smo odgodili za ovu godinu. Dakle, 30 godina je kako je Gimnazija dobila ime A. G. Matoša i osamostalila se od preostale dvije đakovačke srednje škole. Ukupno je 68 godina postojanja Goimnazije bilo prošle godine, sada smo u 69. godini i nastojimo svakih 15-ak godina povijesnim slijedom napisati povijest škole, ponoviti generacije, što je bilo, da ostane sačuvano za povijest i uspomenu”, pojašnjava Miletić.

  Monografija je tiskana na 200-tinjak stranica velikog fomata A4, imamo povijesni pregled, nastavljamo, dakle, od prije 13, 14 godina gdje smo stali, i zatim imamo život škole, a to su natjecanja, aktivnosti škole, međunarodni projekti, svi djelantici škole koji su radili u tom razdoblju, dakako, i sve gimnazijske generacije, 13 generacija s maturalnim slikama svih učenika, a tu je na kraju i sažetak, prijevod na engleski i njemački. Monografija donosi pregled rada Gimnazije u posljednjih 14, 15 godina, mnoštvo fotografija, povijesnih činjenica, tablica, dakle, sve ono što je činilo život proteklih godina”, ističe Miletić navodeći također kako je Gimnazija nakon razdruživanja dobila vlastiti prostor, u međuvremenu je i energetski obnovljena, a dobila je i nove sportske terene koje dijeli sa građanima.

  Govoreći o imidžu đakovačke Gimnazije Miletić ističe podatak da više od 90 posto njezinih učenika uspije upisati fakultet, a dio ih se vraća i danas su djelatnici Gimnazije.

  Predstavljanjem monografije počinje obilježavanje Dana škole koje se nastavlja sutra, petak, u 17:30 svečanom akademijom, također u holu škole.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog