Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “55. Vezovi su politizirani, hadezeovi, a izgubili su i socijalnu komponentu”

  Ovogodišnjim izostankom pokroiviteljstva nad 56., odnosno 55. Đakovačkim vezovima institucije Predsjednika Republike Hrvatske kao i njegovim nepozivanjem u Đakovo, Vezovi su postali ispolitizirani, odnosno hadezeovi Vezovi”, konstatirao je na današnjoj konferenciji za novinare Zoran Vinković, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije, podsjetivši da za njegova mandata, bez obzira tko je bio na vlasti, niti jedna institucija vlasti nije zaobiđena i da su pokrovitelji Vezova bili i Vlada i Sabor i predsjednik Repulike.

  Ovaj poziv koji nije upućen predsjedniku Republike očigledno, a budući da nema odgovora od strane gradonačelnika, govori o tome da su ovi Vezovi ne đakovački nego hadezeovi Vezovi i da predsjednik Republike nije pozvan isključivo iz razloga što je predsjednik Vlade očigledno dao nalog gradonačelniku da ne smije pozvati predsjednika Republike. Na taj način ovi su Vezovi potpuno politizirani, na ovaj način Vezovi gube smisao narodne smotre, smotre koja je proizišla iz grada Đakova i svih njegovih građanki i građan, a isto tako iz Đakovštine i svih općina koje su bile od početka u ovim Đakovačkim vezovima”, naglasio je Vinkiović.

  Zamjerivši izostanak i dijela gastronomskih sadržaja, poput kulenijade i lovaca u organizaciji, Vinković tvrdi da su Vezovi ove godine izgubili i socijalnu komponentu

  Kad kažem da su Vezovi izgubili socijalnu komponentu, vidljivo je i po cijenama koje vladaju ja ne bih rekao više u vezovskom šatoru, nego ugostiteljskom šatoru gdje su ekonomske cijene i gdje će građani, a tu posebno mislim na umirovljenike i na građane slabijeg imovnog statusa, vrlo teško i ući u taj šator ukoliko sami ne budu organizirali pinkl bal”, dodao je.

  Vinković je, s obzirom na, kako je rekao, veličinu i značaj manifestacije, ponovio i svoj raniji prijedlog o osnivanju Muzeja Đakovačkih vezova u bivšoj zgradi Trgoprometa.

  U kontekstu Vezova Vinković je upozorio i na nekoliko jumbo plakata koji su postavljeni na nekoliko lokacija u gradu, a jedna od njih ispred Univerzala.

  Radi se, ja mislim da ste vidjeli plakate na kojima piše „Bože, oprosti im jer ne znaju što čine” , mislim da to nije plakat Đakovačko-osječke nadbiskupije s obzirom da je tamo potpisan jedan gospodin. Ne ulazim u razloge njegove namjere i samog postavljanja tog plakata, ali sasvim sigurno njima nije mjesto ovdje u srcu Slavonije, u okviru ovih, ja bih rekao 55. Vezova, ali isto tako smatram da je Grad odgovoran zbog toga što se ti plakati nisu uklonili. I mogu završiti što se tiče gradske vlasti – „stvarno, Bože oprosti im jer ne znaju što čine”, zaključio je Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog