Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U kripti đakovačke katedrale izloženi radovi Kuzme Kovačića

  U kripti đakovačke katedrale, u sklopu projekta „Na Strossmayerovom putu” otvorena je izložba „Kiparevo svjedočenje vjere” akademika Kuzme Kovačića.

  O kiparevu djelu govorili su: autor projekta Milan Bešlić, prof. dr. Vladimir Dugalić, a izložbu je otvorio nadbiskup Đuro Hranić koji je istaknuo da je „akademik Kuzma Kovačić izrastao kao mladica iz snmažnog korijenja kršćanske vjere i baštine.”.

  Vjera u Isusa Krista i evanđeoska baština oblikovale du ga kao čovjeka i umjetnika te su istodobno postale izazovom i nadahnućem njegovog iznimno kvalitetnog umjetničkog izričaja vlastitog kršaćnskog bića i identiteta usprkos snažnim sekularizirajućim tendencijama ambijenta unutar kojega se ostvarunje njegov umjetnički rad”, kazao je nadbiskup Hranić dodavši da je akademik Kovačić jedan od najeminentnijih živućih hrvatskih kipara.

  Sam autor u prigodnoj riječi istaknuo je da ovom izložbom izražava i zahvalnost velikom biskupu Strossmayeru.

  Izložbu čine djela nadahnuta vjerom i izraz su, također, vjere u umjetnost, pa je možemo gledati kao umjetnikovu ispovijed. A sva ovdje izložena djela grozdovi su s istog trsa, jedno su u svojoj lijepoj i nužnoj različitosti”, poručio je autor.

  Izložba će biti otvorena do 11. rujna, a osim u kripti đakovačke katedrale, bit će postavljena i u podrumku Dioklecijanove palače u Splitu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog