Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Međunarodni dan obitelji

  U povodu Međunarodnog dana obitelji, a s ciljem naglašavnaja važnosti obitelji kao osnovne zajednica društva, Osječko – baranjska županija organizira danas okrugli stol na temu Obitelj i slobodno vrijeme”.

  Skup će se održati u Velikoj vijećnici Županijske skupštine s početkom u 11:30, a sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja vezanu uz problematiku s kojom se sve više suočava hrvatsko društvo, a vezano je uz problematiku nasilja u obitelji, te neadekvatne skrbi za djecu i starije osobe unutar samih obitelji, a koje sam sustav socijalne skrbi zbog svoje potkapacitiranosti i zakonske uvjetovanosti sve češće nije u mogućnosti predvidjeti. 

  Upravo nas je recentna epidemija koronavirusa podsjetila na važnost zdravih odnosa u obitelji i važnosti obiteljskog života, ali ukazala i na potencijalne ugroze i zahtjeve koje društvo u izazovnim vremenima može predstavljati obiteljima i njihovim odnosima.

  O tome će govoriti dječja psihijatrica prof. dr. Katarina Dodig Ćurković, koja je i pročelnica Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek i predsjednica Hrvatskog društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata, docentica Ksenija Romstein s Fakulteta za obrazovne i odgojne znanosti u Osijeku, koja se profilirala  promicanjem prava djece čiji su roditelji u zatvoru, kao i za  ranu intervencija u djetinjstvu, Tomislav Peran, ravnatelj Doma za stare i nemoćne u Belom Manastiru, koji će govoriti o uključenosti ili isključenosti iz obitelji osoba treće  životne dobi, Tea Zmaić Hrgović koja ima status roditelja njegovatelja i docentica Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ koja će govoriti o tome što OBŽ čini po pitanju zaštite najranjivijih skupina obitelji.

  Prepoznavanjem važnosti obitelji u izgradnji stabilnog društva tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća, Ujedinjeni narodi su svojom rezolucijom 1993. godine Međunarodni dan obitelji proglasili 15. svibnja. Prvi put se taj dan obilježio 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

  Osnovni značaj obilježavanja Međunarodnog dana obitelji ogleda se u upoznavanju najšire javnosti s važnošću obitelji u društvu, poticanju djelovanja svih nadležnih subjekata u korist obitelji, uvažavanju obiteljskog života, tradicije i običaja te iskazivanje solidarnosti u potrazi za boljim životnim standardom obitelji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog