Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kvalifikacijska smotra folklora

  U organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava Grada Đakova i Saveza kulturno-umjetničkih društava Đakovštine, jučer je u Hrvatskom domu održana 33. Kvalifikacijska smotra folklora Đakovštine.

  Revijalno su sudjelovali članovi Slovačkog KUD-a „Braća Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, a u ocjenjivačkom dijelu Smotre nastupali su članovi kulturno-umjetničkih društava „Šokadija“ Budrovci, „Milko Cepelić“ Vuka, „Perkovčani“ Novi Perkovci, „Sloga“ Satnica Đakovačka, „Šokadija“ Strizivojna, „Drenjanci“ Drenje i „Vesela Šokadija“ Koritna.

  Smotru je otvorila predsjednica SAKUD-a Đakovštine Ivanka Perković, a nastupe društava ocjenjivalo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec s Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba (ples), dr. sc. Zdravko Drenjančević, viši predavač Odsjeka za glazbenu umjetnost na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (pjevanje), Tomislav Radičević, prof. Glazbene škole pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo (sviranje) i dr. sc. Marija Raguž, diplomirana etnologinja iz Osijeka (nošnja).

  Na „okruglom stolu“ poslije smotre članovi Povjerenstva ukazali su voditeljima skupina na nedostatke prilikom nastupa, a na kraju je odlučeno da će sva nastupajuća društva sudjelovati u svečanom nedjeljnom mimohodu Đakovačkih vezova i na pozornici u Strossmayerovom parku, Slovački KUD „Braća Banas“ nastupit će u međunarodnom dijelu programa, KUD „Sloga“ Satnica Đakovačka predstavit će se u subotnjem dijelu programa „Ajd u kolo šokačko“, a KUD „Perkovčani“ Novi Perkovci, osim na ovogodišnjim Đakovačkim vezovima, nastupit će i na Državnoj smotri folklora u Sisku.

  Tekst i foto: Željko Vurm

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog