Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Popuštanje epidemioloških mjera

  Sutra od ponoći popuštaju epidemiološke mjere, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

  Epidemiološka slika u Hrvatskoj je znatno povoljnija nego prošle godine. Zdravstveni sustav više nije opterećen kako je bio prije nekoliko mjeseci”, obrazložio je popuštanje mjera ministar Davor Božinović .

  Nošenje maski propisuje se kao obaveza samo u okolnostima visokog rizika, a u okolnostima nižeg rizika je ona samo preporuka. Obavezno će biti samo u zdravstvenim ustanova, kod zaposlenika i pacijenata i svima koji dolaze u zdravstvene ustanove, kao i u socijalnim ustanovama”, naglasio je Božinović.

  Druga odluka odnosi se na prelazak granice, a najvažnija promjena je da više nema zabrane ulaska u Hrvatsku, bez obzira iz kojih zemalja se dolazi. 

  Državljani trećih zemalja mogu doći uz Covid potvrdu, a što se tiče građana iz EU, njima više neće biti potrebne potvrde za ulazak u Hrvatsku”, istaknuo je. 

  Ne smijemo smatrati da je epidemija gotova, virus je i dalje oko nas, stariji sugrađani i oni koji su imunokompromitirani moraju i dalje se pridržavati mjera”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog