Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za izazivanje požara iz nehaja kazna od 2.000 do 15.000 kuna

  U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Pet prometnih nesreća dogodila se na području Osijeka, a dvije na području Baranje.

  Evidentirano je i devet vatrogasnih intervencija od kojih je većina na otvorenom zbog požara suhe trave i niskog raslinja, a među njima su i dvije na području Đakovštine; jedna u Ivanovcima, a druga u Trnavi zbog požara drva na otvorenom.

  Temeljem Zakona o zaštiti od požara, za fizičku osobu koja izazove požar propisana je novčana kazna od 15.000 do 150.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

  Istim je Zakonom propisano da će se osoba koja izazove požar iz nehaja, što je najčešći slučaj kod požara otvorenih prostora, kazniti za prekršaj novčanom kaznom od 2.000 do 15.000 kuna;

  – Istim je zakonom propisana i novčana kazna u iznosu od 1.000 do 15.000 kuna za prekršaj fizičke osobe koja ne prijavi nastanak požara i ne dostavi sve informacije o požaru.

  Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

  Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice, upozoravaju iz policije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog