Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Konferencija “Žene u poduzetništvu”

  U povodu Međunarodnog dana žena, Osječko-baranjska županija  organizirala je konferenciju „Žene u poduzetništvu“, namijenjenu svim ženama poduzetnicima, onima koje planiraju postati poduzetnice, te predstavnicama institucija poduzetničke podrške.

  – U Osječko-baranjskoj županiji, od ukupnog broja poslovnih subjekata, 25% je u vlasništvu žena poduzetnica. Također, od ukupnog broja nezaposlenih, 60% je žena, a ovi podaci nama su značajan pokazatelj kako trebamo puno toga ulagati ne bismo li potaknuli žene u pokretanje vlastitog posla. Upravo iz tog razloga, organizirali smo i ovu konferenciju, kao zahvalu svim onim ženama koje kroz svoju poslovnu aktivnost pridonose razvoju gospodarstva Osječko-baranjske županije, ali i kao motiv onima koje razmišljaju o pokretanju poduzetničkog poduhvata. Osim ovime, Županija i drugim projektima pomaže ženama poduzetnicama, poput beskamatnih kredita do dva milijuna kuna, bespovratnih potpora za ulaganje u razvoj poslovanja, različitih edukativnih sadržaja, savjetovanja, ali i svega onoga što je potrebno kako bi žene lakše kročile poduzetničkim vodama – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović i dodala kako je u praksi vidljivo da najveći izazov ženama predstavlja usklađivanje poslovnog i obiteljskog života zbog čega je nužno neprestano stvarati društvene preduvjete koji će ženama olakšati ulazak u poduzetništvo.

  Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je Međunarodni dan žena i naglasio kako je nužno osvještavati društvo o važnosti žena u poduzetništvu.

  Konferencija je koncipirana tako da odgovori na izazove s kojima se susreću žene u poduzetništvu, da se upoznaju s novim alatima kojima mogu unaprijediti poslovanje, ali i da se odmaknu od svakodnevice, povežu se i uspostave nove poslovne kontakte.

  Iako su žene većina u svjetskoj populaciji, one su u sferi poduzetništva manjina, zbog socijalnog, ekonomskog i političkog nepovoljnog položaja, čulo se na skupu.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog