Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vozač iz Slatinika Drenjskog vozio s 3,23 promila, završio u kanalu pa u zatvoru

  U vremenu od 31. prosinca do 2. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 12 alkoholizirnaih vozača među kojima 11 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla.

  Osim alkohola, evidentirano je još 108 prekršaja od kojih 56 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 6 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 38 ostalih prekršaja.

  Dana 31. prosinca, u 15,05 sati, u Drenju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 67-godišnji hrvatski državljanin, iz Slatinika Drenjskog, upravljao je neregistriranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 20 negativnih prekršajnih bodova. Vozač se nije kretao uz desni rub kolnika već je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom u južni odvodni kanal gdje se vozilo zaustavilo. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 3,23, grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu te mu je Općinski sud Đakovo odredio zadržavanje na 15 dana i privremeno oduzeo vozilo kojim je upravljao.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43.300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 1. siječnja, na raskrižju županijske ceste između mjesta Dragotin-Đakovo i državne ceste broj 7 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 25-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udario u prometni otok. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

  1 komentar

  1. Pingback: Vozač iz Slatinika Drenjskog vozio s 3,23 promila, završio u kanalu pa u zatvoru

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog