Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slikovnica “Majka Amadeja” u osnovnim školama

  U povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta,  koji se obilježava 27. siječnja, Milosrdne sestre sv. Križa darivale su slikovnicu „Majka Amadeja“ učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Đakovu i okolici, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

  Iako slikovnica nije publicirana u okviru poznatih nakladničkih kuća i nema puno mogućnosti za komercijalnu promociju, broj distribuiranih primjeraka već premašuje brojku od 4.000. Naime, tijekom posljednjih pet mjeseci koliko je proteklo od prvog izdanja slikovnice, već je bilo i drugo izdanje: prvo u nakladi od 2.000 primjeraka, a drugo u nakladi od 3.000 primjeraka.

  Primjerci slikovnice dostavljeni su na adrese oko 150 crkvenih i društvenih ustanova u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Uglavnom je riječ o dječjim vrtićima i osnovnim školama.

  Autorstvo slikovnice „Majka Amadeja“ potpisuju s. Krista Mijatović i s. M. Margita Gašparovsky. Slikovnica na živopisan način opisuje kako je majka M. Amadeja Pavlović, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa u vremenu Drugog svjetskog rata, spasila život djevojčici židovskog podrijetla, Zdenki Bienenstock i posthumno zadobila odličje Pravednice među narodima.

  Foto: TU

  1 komentar

  1. Pingback: Slikovnica “Majka Amadeja” u osnovnim školama

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog