Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od ponedjeljka nastava u učionicama, čekaju se upute za testiranje

  Do današnjeg dana u Osječko-baranjskoj županiji bilo je 10.586 novopozitivnih nalaza, izjavio je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Mato Lukić istaknuvši da s današnjim danom prestaje preporuka o online nastavi u višim razrednim osnovne škole i srednjim školama.

  „Od ponedjeljka ta preporuka neće biti na snazi, a, evo, mogu reći da su već negdje početkom tjedna neke škole, gdje su se stekli uvjeti, vratili djecu u školske klupe gdje je, to moramo stalno naglašavati, djeci i mjesto. Dakle, djeci je mjesto u školi, naravano da je prioritet i da je ovaj zdravstveni bilten na prvom mjestu, da djecu treba zaštititi, ali, osim ovog odgojnog i obrazovnog dijela koje djeca dobivaju u školi, naravno da je važna i njihova socijalizacija jer to je njihovo prirodno okruženje, okruženje gdje se oni zabavljaju, komuniciraju, igraju, druže, uče. Prema tome, tamo gdje su se stekli uvjeti, u kojoj školi su se stekli uvjeti, djeca će se vratiti na redovnu nastavu. Znam da u ovome trenutku nije zgodno i lagano sve to organizirati niti ravnateljima niti nastavnom osoblju, roditeljima također, ali uzmimo u ubzir da je djeci u ovome trenutku s ovakvim prekidanjem normalne nastave, dakako, bilo najteže. Još jednom ponavljam, nije lako to svim čimbenicima u cijelom ovom sustavu, međutim, zdravlje je na prvom mjestu i to nam treba biti vodilja i za ubuduće”, konstatirao je Lukić.

  Što se tiče testiranja učenika, čekaju se, kako je kazao, jasne upute.

  „Čuli ste o tome jučer u medijima i od ministra znanosti i obrazovanja. Dakle, mi u OBŽ čekamo daljnje upute, kada one dođu na koji način će to biti organizirano i podjela testova i sama organizacija testiranja. Čuli smo da će to raditi roditelji prije odlaska na nastavu, a kad nam dođu nove upute, odnosno jasne upute onda ćemo moći s tim izaći u medije. Osnovna namjera je svakako smanjenje izolacije i treba raditi na tome, međutim, taj dio je vrlo osjetljiv i vrlo je teško pogoditi, da ne kažem drugačije. Smatram da treba poduzeti sve da se djeca vrate u škole, ovo smatram isključivo dobrom namjerom da djeca ne moraju ići u samoizolaciju ili, kao što smo imali puno slučajeva do sada, cijela razredna odjeljena pa čak i škole da su u izolaciji. Ako to može doprinijeti, a smatram da može, onda moramo sve napraviti da bi zaštitili djecu, prvenstveno njihovo zdravlje, a nakon toga da ih i vratimo u škole”, pojasnio je načelnik Županijskog stožera Mato Lukić.

  1 komentar

  1. Pingback: Od ponedjeljka nastava u učionicama, čekaju se upute za testiranje

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog