Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dani otvorenih vrata HNS-a: većina mjesnih odbora ne radi ili ih se ne doživljava

  Đakovačka podružnica Hrvatske narodne stranke tijekom svakoga utorka će u veljači, od 17 do 19 sati, u prostorijama u Jelačićevoj ulici 65, provoditi tradicionalnu akciju „Dani otvorenih vrata HNS-a”, najavila je predsjednica Ljiljana Pološki Jurjević istaknuvši da je jedan od razloga i činjenica da većina vijeća mjesnih odbora u gradu ne radi pa stoga, kako je rekla, „HNS želi biti u službi građana”.

  Građani nam mogu slobodno doći i obratiti se sa svim problemima, a posebno bih željela pozvati građane da se više uključe ne samo u politiku, nego općenito u život grada, da nam iskažu svoje probleme. Veliki je problem činjenica da vijeća mjesnih odbora ne rade,velika većina vijeća mjesnih odbora ne radi, njih se ne doživljava čak ni kao savjetodavno tijelo. Imamo problem da ja osobno kao član Vijeća MO Centar, osim na konstituirajućoj sjednici, nisam imala niti jedan sastanak u sve ovo vrijeme. Znači, ne možemo čak ni kroz vijeća mjesnih odbora rješavati svoju problematiku unutar mjesnog odbora. Stoga pozivam sve naše sugrađane koji imaju bilo kakve probleme ili koji nam žele ukazati na nekakva poboljšanja ili nekakve prijedloge, da nam se slobodno obrate i da nam dođu”, pozvala je predsjednica đakovačke podružnice HNS-a.

  Čak i oni mjesni odbori koji rade, ne doživljavaju se ozbiljno”, tvrdi Ankica Mandić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a.

  Jedan problem je taj što dio mjesnih odbora ne funkcionira, a dio vijeća mjesnih odbora u kojima je HNS na vlasti; MO Braća Ribar, Selci Đakovački, Gabro Hes, koji rade, ali ih se ne doživljava, odnosno doživljava ih se kao nešto suvišno. Dakle, moj prijedlog je onda neka ukinu i da se ne ide na izbore, da se ne troše novci ako će na taj način funkcionirati, bit će isto, nitko nikoga ne uvažava, radi se u Gradu i tako u krugu troje ljudi i na tome će ostati”, pojasnila je predsjednica ŽI HNS-a.

  Osim toga, HNS će građanima pružiti i pomoć pri popunjavanju obrazaca prema Poreznoj upravi i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje; odnosno zahtjevi za dječji doplatak i skraćeni postupak kod ostvarivanja prava na povrat poreza ili porezne prijave”, istaknula je Ankica Mandić dodajući kako „HNS ima Dane otvorenih vrata, a u gradu imate i dane zatvorenih i dane zazidanih vrata”, o čemu će, kako je najavila, drugom prilikom.

  1 komentar

  1. Pingback: Dani otvorenih vrata HNS-a: većina mjesnih odbora ne radi ili ih se ne doživljava

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog