Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • VIDEO: Danijel već 25 godina izrađuje božićne jaslice

  Specijalizirana mjesečna emisija o građevinarstvu Koordinacija snimila je božićno-građevinarsku priču o Danijelu Šimunoviću, samostanskom kućnom majstoru koji u dvorištu samostana sestara karmelićanki na zagrebačkom Vrhovcu izrađuje jaslice. Danijel je još od svoje 12. godine pozorno pratio što rade majstori različitih profila, a inspiraciju je pronalazio i u zagrebačkoj župi sv. Blaža u kojoj se čuvaju najstarije hrvatske božićne jaslice iz 1916. godine.

  Njegova vrijedna zbirka sastoji se od 60 jaslica, od kojih su neke pronašle svoj put do domaćih, ali i svjetskih izložbi. Kako kaže, inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, što dokazuju i posebne jaslice u obliku crkve sv. Marka u Zagrebu u kojima se Kravat pukovnija poklanja Isusu, a Tri kralja dolaze u fijakeru.

  Danijel je inače član Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica s desetogodišnjim iskustvom voditelja gradilišta, koje mu uvelike pomaže u izradi jaslica, ali i u ostalim kućnim popravcima. Tako je pri izradi jaslica sve u jednom: uspješan arhitekt, armirač, monter suhe gradnje, stolar i keramičar.

  Kako doznajemo, Danijel je nedavno izrađivao makete najvanijih građevina u Hrvatskoj, a među njima je i đakovačka katedrala. “Hrvatska u malom” bit će predstavljena iduće godine.

  Pogledajte video:

  YouTube video

  Foto: Koordinacija

  1 komentar

  1. Pingback: VIDEO: Danijel već 25 godina izrađuje božićne jaslice

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog