Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Znanstveni simpozij o majci Amadeji Pavlović: Bila je mudra, hrabra i inteligentna žena koja se u totalitarnim bezbožnim ideologijama zalagala za temeljna ljudska prava

  Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu i Milosrdne sestre sv. Križa organiziraju danas znanstveni simpozij o životu i djelu majke Marije Amadeje Pavlović“ u  povodu  50. obljetnice njezine smrti.

  Simpozij se održava u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice, a predviđeno je više izlaganja u kojima će biti obuhvaćen život i djelo provincijalne poglavarice Milosrdnih sestara svetog Križa koja je proglašena Pravednicom među narodima.

  Sudionike skupa pozdravila je provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

  Na otvorenju skupa govorio je i nadbiskup Đuro Hranić istaknuvši da je blagopokojna majka Amadeja Pavlović bila mudra, hrabra i inteligentna žena koja je djelovala u totalitarnim bezbožnim ideologijama zauzimajući se za poštovanje temeljnih ljudskih prava i dostojanstva neotuđivog svakom čovjeku.

  Majka Amadeja Pavlović živjela je riječi pape Pia XII koji je u svom govoru 1941. godine naglasio da „ne smijemo dopustiti da našu vjeru istroši lijena, plašljiva i nemarna ravnodušnost prema najpotrebnijima i najsiromašnijima među vašom braćom”, istaknuo je dekan KBF-a prof. dr. Vladimir Dugalić,

  O liku i djelu majke Amadeje Pavlović predviđeno je više izlaganja teologa, povjesničara i drugih znastvenika, predstavnika drugih konfesija, a nakon zatvaranja simpozija, uslijedit će euharistijsko slavlje, koje će u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova s početkom u 16,30 predvoditi nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.

  Time će ujedno završiti jubilarna godina tijekom koje su sestre svetog Križa raznim događanjima obilježile 50. obljetnicu smrti majke Amadeje Pavlović.

  1 komentar

  1. Pingback: Znanstveni simpozij o majci Amadeji Pavlović: Bila je mudra, hrabra i inteligentna žena koja se u totalitarnim bezbožnim ideologijama zalagala za temeljna ljudska prava

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog