Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ porastao broj novopozitivnih, sljedeći tjedan nastava za više razrede na daljinu

  U posljednja  24 sata  u Osječko-barnjskoj županiji  obrađeno  je 676 uzoraka od kojih su  343 pozitivna; Osijek 188, Našice 23, Erdut 15, Belišće i Đakovo po 14, Bizovac 12, Čepin i Valpovo po 10, Beli Manastir 9, Đurđenovac i Koška po 7, Antunovac 5, Podgorač i Semeljci po 4, Bilje i Ernestinovo po 3, Darda, Jagodnjak, Magadenovac i Šodolovci po 2, Čeminac, Donja Motičina, Draž, Kneževi Vinogradi, Popovac, Trnava i Vladislavci po 1.

  Na bolničkom liječenju je  109 osoba (76 u KBC Osijek, 33 u OŽB Našice) od kojih  je  17 u Respiracijskom centru, a preminule su četiri osobe (iz Belišća, Tenje, Bijelog Brda i Osijeka, u dobi od 64, 66, 75 i 83 godine).

  U samoizollaciji su 974 osobe.

  Danas (5. studenoga 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. O zaključcima sastanka i novim mjerama potom su na konferenciji za medije govorili načelnik Stožera Mato Lukić, zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek dr. sc. Krunoslav Šego i voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić.

  – Epidemiološka situacija nije dobra u cijeloj RH, pa tako ni na području naše županije. Stoga smo u koordinaciji sa svim relevantnim osobama i institucijama te na temelju aktualnih pokazatelja donijeli odluku da još idući tjedan produžimo nastavu po modelu C za djecu od petog do osmog razreda osnovnih škola, kao i za učenike srednjih škola, dok će djeca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađati po modelu A, u školi – rekao je načelnik Stožera Mato Lukić. Najavio je ponovno otvaranje drive-in testiranja idućeg tjedna, no o tomu će biti javnost informirana.

  Dr. sc. Krunoslav Šego istaknuo je kako je od jučerašnjih 17 bolesnika u Respiracijskom centru KBC-a već jutros taj broj povećan za još dva pacijenta. – Najveći dio tih bolesnika, 75 do 90 posto, nisu cijepljeni protiv koronavirusa, što potvrđuje da je cijepljenje zaista dobra zaštita. Sada imamo veliki broj testiranih i pozitivnih osoba, a to će se za 10-20 dana odraziti na rad KBC-a. Zato smo, osim seta mjera Nacionalnog stožera, apelirali i da se donese odluka o online nastavi kako bi bolnica dobila na vremenu i uspjela zbrinuti sve bolesnike. Naime, KBC je regionalni centar za kovid bolesnike, a naravno mora zbrinjavati i sve druge oboljele. Dinamika povećanja oboljelih je zadnjih dana „eksplodirala“, a bez prihvata pacijenata u našičkoj bolnici i suradnje s drugim bolnicama u Slavoniji i Baranji situacija bi bila neizdrživa za KBC – rekao je dr. Šego te apelirao na građane za cijepljenje. Objavio je i da je Respiracijski centar KBC-a proširen za dodatnih 24 respiratora jer se očekuje još veći pritisak oboljelih.

  Dr. sc. Tomislav Dijanić je rekao da se povećava interes građana za cijepljenje, oko 50 posto u odnosu na ranije tjedne, te pozvao građane da se odazovu i tako zaštite svoje kao i zdravlje drugih ljudi.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ porastao broj novopozitivnih, sljedeći tjedan nastava za više razrede na daljinu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog