Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nove mjere: Svadbe moraju završiti do 2 sata

  Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio je novu odluku kojom se ograničavaju okupljanja i koja stupa na snagu već danas. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju na kojemu sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom. Dosad se ovo odnosilo na okupljanja više od 100 ljudi. Drugo, dodatno se pooštravaju mjere za održavanje svih javnih okupljanja i događanja u zatvorenim prostorima gdje će uz sudjelovanje s EU digitalnom COVID potvrdom biti obvezno korištenje medicinske maske i održavanje potrebnog fizičkog razmaka. Dosad to nije bilo obvezujuće”, kazao je ministar Božinović.

  “I dalje vrijedi mjera zabrane svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe sa EU digitalnom COVID potvrdom. Iznimno će se moći održati javna događanja s više od 100 osoba na otvorenom bez COVID potvrde, ali samo ako to odobri Hratski zavod za javno zdravstvo i uz strogo pridržavanje epidemiološkog okvira koji mora potvrditi HZJZ. Sva javna događanja moraju završiti najkasnije do 24 sata. Svadbene svečanosti na kojima svi prisutni posjeduju EU digitalne potvrde moraju završiti najkasnije do 2 sata.”

  “COVID potvrda uvodi se u državne i javne službe. U tijeku su pripreme i idućih dana će se donijeti nove odluke kojima će se uvesti obveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde kao preduvjet za obavljanja poslova i djelatnosti. Kao što je uvedena obavezna COVID potvrda u zdravstvenom sustavu i djelatnosti socijalne skrbi, uvest će se i za sve državne službenike i namještenike u javnim službama, u lokalnoj i područnoj samoupravi te za zaposlenike trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska, tijela državne uprave i jedince lokalne i regionalne samouprave. Mjera stupa na snagu 15. studenoga”, kazao je Božinović.

  S obzirom na lošu epidemiološku situaciju Županijski stožer civilne zaštite donio je odluku da se idući tjedan produžuje nastava na daljinu, odnosno po modelu C za djecu od petog do osmog razreda osnovnih škola, kao i za učenike srednjih škola, dok će djeca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađati po modelu A, u školi.

  1 komentar

  1. Pingback: Nove mjere: Svadbe moraju završiti do 2 sata

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog