Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jutros testirano 200 zaposlenika, samo jedan pozitivan

  Od danas su na snazi covid potvrde bez kojih zaposleni u državnoj i loklanoj upravi i javnom sektoru ne mogu na svoje radno mjesto ili se moraju testirati.

  Iako je od 6 sati vladala velika gužva jer se veliki broj prosvjetnih radnika došao testirati, nešto poslije 8 sati na dva punkta za testiranje u đakovačkom Domu zdravlja nije bilo gužve. Zatekli smo tek nekoliko osoba.

  Nismo dugo čekali, došli smo radi posla, naručili smo se preko Ravnateljstva. Ja inače radim u općini, pa sam se kao javni službenik došao testirati. Dobili smo termin, trenutno nema gužve, a vidit ćemo kako će to sve ići do Nove godine, zasad se još nisam odlučio za cijepljenje”, izjavio je jedan od zaposelnika koji se došao testirati.

  Radim u Općini Levanjska Varoš, došla sam se ovdje testirati. Ne želim se cijepiti zato što sam skeptična, nekako mi taj pristup Vlade nije vjerodostojan, ne vjerujem im u potpunosti tako da to je glavni razlog. Čak i da moram platiti test, testirala bi se i dalje”.

  Nisam se cijepila zato što sam alergična na penicilin, i nakon što sam se cijepila protiv gripe bilo mi je jako loše i zato se ne cijepim.”

  Radim u Općini Levanjska Varoš a nisam se cijepila zbog svojih razloga, a ovo testiranje je prošlo ok, ništa strašno. Ako budem morala plaćati testiranje, onda ću se vjerojatno cijepiti,” neka su od razmišljanja koja smo zabilježili.

  Od 6 do 8 sati, kako doznajemo od sestre Nataše Vinković, magistre sestrinstva, testirano je dvjestotinjak osoba od kojih je jedna bila pozitivna.

  Prvi dan nam je bila gužva, testiramo od jučer od 13:00. Sad ćemo testirati svaki dan, naravno, ovisno o rasporedu državnih i javnih službenika koje imamo, tu su najviše škole zastupljene. Krećemo sa testiranjima od 6 sati ujutro, prva smjena, i od 13:00 do 16:45, druga smjena. Oni svi znaju kada su na redu po rasporedu, tako nam i dolaze, s tim da ćemo raditi normalno i četvrtak, bez obzira što je praznik, osim subote i nedjelje kada ne testiramo. Ljudi nisu nezadovoljni, a jesu li mrzovoljni što se moraju testirati, vjerojatno da jesu pojedini, međutim, oni su sami tako odlučili s obzirom da se nisu cijepili, a imali su mogućnost, a i dalje se mogu cijepiti, mi na to apeliramo” rekla je sestra Nataša Vinković ističući da samo testrianje traje vrlo kratko.

  Samo testiranje traje oko 5 minuta, ali mi moramo sve rezultate testiranja, danas recimo oko 250 ljudi, ali nam svakih sat ili dva iz Doma zdravlja šalju nove djelatnike koje moramo testirati, mi sve te podatke moramo unositi. Evo, recimo, konkretan podatak, kolegica je noćas do 1 sat u noći unosila sve te podatke i mi ih onda šaljemo na platformu. Platforma bi trebala sve objedinjeno poslati po školama, ustanovama, kako smo mi njima poslali i svi bi mogli dobiti svoje potvrde kao i za cijepljenje, ili preko e-građani ili u HZZO-u, ili u ljekarnama. Jučer je bio prvi dan i u cijeloj Hrvatskoj je veliko opterećenje. Sada me još dodatno zovu i ustanove jer one moraju danas imati potvrdu kako bi mogli pustiti djelatnika na posao, a još uvijek ju nisu dobili, međutim, to nije do nas”, zaključuje sestra Nataša Vinković dodajući da je cijena testrianja u Domu zdravlja oko 70 kuna.

  1 komentar

  1. Pingback: Jutros testirano 200 zaposlenika, samo jedan pozitivan

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog