Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Župnik Ivan Lenić o duhovnoj pripravi, proslavi Svih svetih i Dušnog dana te o prvim dojmovima u novoj sredini

       Župa Svih svetih priprema se za proslavu svoga crkvenog goda, svetkovine Svih svetih, trodnevnom duhovnom obnovom pod nazivom „Živjeti svetost u braku i obitelji”, koja u đakovačkoj katedrali, kako najavljuje župnik Ivan  Lenić,  počinje danas.

        Svakoga dana obnova započinje u 18 sati molitvom krunice i molitvom za obitelj, a potom će u 18,30 uslijediti sveta misa s homilijom. Danas je voditelj obnove kanonik mons. Stjepan Karalić, u četvrtak, 28. listopada voditelj je dr. sc. Josip Bošnjaković, profesor na KBF-u u Đakovu, dok je zadnjeg dana, u petak, 29. listopada voditelj vlč. Ivan Živić, župnik u Gunji, najavljuje župnik Ivan Lenić.

        U samoj crkvi Svih Svetih kroz sve je vrijeme trajno euharistijsko klanjanje na koje su u predvečerje svetkovine, uz redovito upisane vjernike, pozvani svi drugi vjernici, jer je to, kako ističe župnik Lenić, povlašteni oblik blagdanskoga bdjenja. Iste večeri – u nedjelju, 31. listopada – mladi đakovačke Frame će ondje moliti i pjevati od 20 h i mogu im se pridružiti drugi mladi, a u 21 h slijedi Večernja i Služba čitanja iz Časoslova.

    Na samu svetkovinu Svih svetih, uz najavljeni raspored misa u katedrali u 7:30 i 18 sati i misu u župnoj crkvi Svih svetih u 9 sati, predviđena je i svečana misa na Gradskom groblju za sve pokojne u 11 sati, a održat će se ispred mrtvačnice.

        I na Dušni dan, u utorak 2. studenoga, kako najavljuje župnik Lenić, misa na Gradskom groblju je u 9 sati ispred mrtvačnice, a u katedrali su mise u 7 i 8 sati te svečana u 18 sati.

        S obzirom na to da je u kolovozu preuzeo službu u Župi Svih svetih, župnika Ivana Lenić, koji je i dekan Đakovačkog dekanata, zamolili smo za prve dojmove o novoj sredini.

        „Ja sam zahvalan za ono što doživljavam od i župljana i građana. Ono što je meni malo i novost, ja sam dosada bio u velikim sredinama; Brodu i Osijeku, gdje treba proći malo vremena da te registriraju kao novog župnika, ja priznam da sam ovdje ugodno iznenađen, Đakovčani to jako brzo registriraju i iznenadim se kada me na ulici pozdrave i ugodno je osjetiti tu otvorenost i srdačnost koju sam doživljavao i na kojoj sam zahvalan, što čovjeka onda nekako i ohrabruje”, sublimira svoje prve dojmove župnik Lenić ističući da je otvoren za sve i dobrohotno spreman na suradnju.

        „Ono što može biti nekakva teškoća u tome je da vjernici očekuju i uspoređuju novoga župnika s bivšim župnikom. Ja prema svom predšasniku imam veliko poštovanje, kao i prema svakom svećeniku. U vrednovanju svega toga, ja ne mogu oponaštai velečasnog Tomislava Ćorluku niti mene može oponašati moj nasljednik u Slavonskom Brodu, niti je to dužan. Valja mi imati na pameti da je naša svećenička služba, naše poslanje, isto, Evanđelje se ne mijenja, katolička vjera se ne mijenja, Crkva se ne mijenja, samo je druga osoba koja ima nekakve svoje posebnosti u svome karakteru, neke originalnosti. Ako govorimo da smo svaki original, onda poštuj da je to i župnik, da onda župnik možda gleda neke nove naglaske ili će poticati nešto novo kako bi mi u ovome našem lijepom gradu bili jedan kvasac i bili prepoznatljivi na tolike svoje načine čineći ono što nam je darovano i zadano…”, zaključuje novi đakovački župnik velečasni Ivan Lenić.

    1 komentar

    1. Pingback: Župnik Ivan Lenić o duhovnoj pripravi, proslavi Svih svetih i Dušnog dana te o prvim dojmovima u novoj sredini

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog