Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Glas poduzetnika oštro o prijedlogu ministra Beroša

  Udruga Glas poduzetnika upozorava kako će nove reforme koje predlaže ministar Beroš u zdravstvu biti pogubne za hrvatske poduzetnike i građane te gospodarstvo u cijelosti

  Prema nacrtu prijedloga zdravstvene reforme, bolovanja i porodiljni više neće biti na teret HZZO-u, a mladi do 30 godina će ostati bez povlastica koje su dosada imali. Postavlja se pitanje tko bi onda plaćao trošak bolovanja i porodiljnog ako bi HZZO prestao pokrivati izdatke, navodi se u priopćenju udruge Glas poduzetnika.

  Naravno da se ponovo sve želi prebaciti na poduzetnike i građane koji su ionako preopterećeni. Smatramo kako se radi o apsurdnim prijedlozima zato što će ova zdravstvena reforma najvjerojatnije dodatno opteretiti poduzetnike koji ionako već plaćaju previše nepotrebnih nameta, na što neprestano upozoravamo. Ističemo kako je besmisleno da poduzetnik plaća prva 42 dana bolovanja za zaposlenike budući da mjesečno ionako izdvaja na svaku bruto plaću za zdravstveno osiguranje u iznosu od 16,5 posto”, navodi se u priopćenju Udruge Glas poduzetnika koja “predlaže da poduzetnik plaća prva tri dana izostanka, pa čak i u stopostotnom iznosu, a da sve ostale troškove treba snositi HZZO, a ne poduzetnik”.

  Treba naglasiti kako će ove reforme sigurno dovesti i do problema s natalitetom i zapošljavanjem mladih žena u Hrvatskoj, ako se i izdaci za porodiljni dopust prebace na poduzetnike, jer će poduzetnici zasigurno oklijevati kod zapošljavanja mladih žena ako znaju da će morati izdvajati za nju dodatan iznos”, upozoravaju iz udruge Glas poduzetnika.

  Zahtjevamo od Vlade da s ovako nebuloznim reformama, a na račun isključivo poduzetnika, ne idu. Neka smanje hrpetinu nameta i poreza i pokriju se s onim koliko im mi možemo dati te pokažu rezultat, kako u zdravstvu, tako i u obrazovanju i pravosuđu, a prestanu se petljati u sve ostalo, što zapravo ne bi niti trebali!” – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

  1 komentar

  1. Pingback: Udruga Glas poduzetnika oštro o prijedlogu ministra Beroša

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog