Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pokrenut studij “Digitalne poljoprivrede”

  Fakultet agrobiotehničkih znanosti (FAZOS) i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku ove godine upisuju prvu generaciju studenata na diplomski sveučilišni studij „Digitalna poljoprivreda“ koji će se, uz sudjelovanje profesora i predavača iz inozemstva, odvijati na engleskom jeziku. Riječ je o jedinstvenom studiju za poslove budućnosti, čiji će stručnjaci doprinijeti unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, ali i svijetu. U tijeku su upisi u akademsku godinu 2021./2022. koji traju do 11. listopada, slobodno je još ukupno 20 mjesta, a na prvoj će godini svi biti oslobođeni troškova školarine.

  Pokretanjem ovog studija, Hrvatska ima priliku pozicionirati se kao centar izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu. Značajno je što se jedan takav studij otvorio upravo u Slavoniji, našoj najvažnijoj poljoprivrednoj regiji, s ogromnim potencijalnom za dodatni razvoj koji je, nažalost, nedovoljno iskorišten zbog velikog iseljavanja stanovništva, odnosno gubitka radne snage”, istaknuo je prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Zdenko Lončarić te dodao kako je studij Digitalne poljoprivrede namijenjen studentima koji su završili agronomiju, prehrambenu tehnologiju, šumarstvo, nutricionizam, biologiju, računarstvo, ekonomiju i druge studije iz navedenih područja.

  Studij je na engleskom jeziku jer je prvenstveno namijenjen studentima iz inozemstva, ali i zbog profesora koje su uključeni u realizaciju studijskog programa.

  Foto: FAZOS

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog