Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Krštenje petog djeteta u Župi Dobroga Pastira na Sjeveru

  Na Misijsku nedjelju, 24. listopada u Župi Dobrog Pastira u Đakovu bilo je osobito svečano. Misno slavlje prevodio je mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je tom prigodom krstio peto dijete obitelji Birtić, malenoga Matea.

  Uvodeći u misno slavlje biskup Ćurić izrazio je radost zbog toga što ova župna zajednica proslavlja Misijsku nedjelju, što započinje na župnoj razini svoj sinodski hod u sklopu Biskupske sinode koja će se održati u Rimu 2023. godine, te što u svoje krilo prima novoga člana. U homiliji je mons. Ćurić produbio značenje sinodskoga hoda za život opće Crkve i sasvim konkretno ove župne zajednice.

  „Pozvani smo, u zajedništvu Kristova poslanja, otkrivati svoj krsni poziv i vršenje svećeničke, proročke i kraljevske službe. Svaki član Crkve pozvan je biti misionar. Sama riječ missio označava poslanje koje svatko ostvaruje na svoj način u okolnostima u kojima živi. Slijepac Bartimej, iz Evanđelja ove nedjelje, je osoba na rubu društvenoga života, on se nalazi krajem puta – nikome ne smeta, od svih je udaljen i drugi ga ne čuju ili čak ušutkavaju. Bog je onaj koji čuje njegovu molitvu i prepoznaje njegove potrebe. Crkva našega vremena mora biti Crkva slušanja i propitkivanja: kako na najbolji način ostvarivati Kristovo poslanje u današnjem svijetu?“, rekao je među ostalim biskup u propovijedi.

  Potom se obratio i obitelji novokrštenika, koja je pozvana sasvim konkretno, vlastitim primjerom ostvarivati poslanje koje joj je Krist namijenio. Pozvao je i druge obitelji da budu otvorene rađanju i novim životima, surađujući s Gospodinom. Na kraju misnog slavlja domaći župnik Josip Ivešić pozdravio je biskupa Ćurića te mu zahvalio što je predvodio ovo misno slavlje, krstio peto dijete obitelji Birtić, dodajući kako je ova župna zajednica na jedan osobit način započela svoj sinodski hod.

  Po riječima župnika Ivešića, biskupsko geslo mons. Ćurića – U zajedništvu Kristova poslanja – na osobito vidljiv način prepoznalo se u ovoj euharistiji: uz biskupa koji predstavlja poveznicu sa čitavom Crkvom, molitvom za misijsko poslanje Crkve, krštenjem novoga člana župne zajednice, skladnim pjevanjem Mješovitoga zbora, uz sudjelovanje velikog broja ministranata i drugih suradnika te cijele župne zajednice.

  Tekst i foto: djos.hr

  1 komentar

  1. Pingback: Krštenje petog djeteta u Župi Dobroga Pastira na Sjeveru

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog