Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački ART za po DOMA brata i sestre Marina Adrića i Marije Adrić Soldo na svečanom otvorenju Mjeseca hrvatske knjige

  Gradskoj knjižnici Požega pripala je velika čast biti domaćinom svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige koje će se održati 15. listopada 2021. godine u 12 sati, a svečanosti će nazočiti ministrica kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Višnja Cej, knjižničari te zaljubljenici u ovu manifestaciju koja desetljećima širi ljubav prema knjizi i čitanju.

  Ogromna čast pripala je i đakovačkom ARTu za po DOMA, projektu kojeg su zajedno osmislili Marija Adrić Soldo i Marin Adrić. Naime, svi prisutni na otvorenju Mjeseca hrvatske knjige moći će pogledati izložbu ART za po DOMA postera hrvatskih književnika i književnica koji su djelo akademske slikarice Marije Adrić Soldo. Bit će izloženo 10 portreta književnika sa stihovima te dvije ART za po DOMA majice – majica s kratkim rukavima i majica s kapuljačom s likom Dobriše Cesarića, rođenog Požežanina. Izložba će biti postavljena u Galeriji Tunel od 15. listopada do 15. studenoga 2021. godine.

  Prijenos otvorenja moći će se pratiti na YouTube kanalu Gradske knjižnice Požega.

  Osim u Požegi, u isto vrijeme ART za po DOMA portreti književnika bit će izloženi i u Knjižnici Marina Držića u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

  Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija koja se održava od 1995. godine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, a obuhvaća programe na nacionalnoj i na lokalnoj razini kojima se nastoji istaknuti važnost knjige, knjižnice i čitanja. Ovogodišnji se program Mjeseca hrvatske knjige održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva kulture i medija, s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. S temom Hrvatski autori u Godini čitanja i pod motom Ajmo hrvati se s knjigom!, u fokus su ovogodišnje manifestacije stavljeni hrvatski autori kako bi se istaknula važnost čitanja na vlastitom jeziku te potaknula svijest o vlastitoj književnoj baštini.

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovački ART za po DOMA brata i sestre Marina Adrića i Marije Adrić Soldo na svečanom otvorenju Mjeseca hrvatske knjige

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog