Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: “Od 2003. do kraja 2019. godine ubijeno je 359 žena”

  „Od 2003. do kraja 2019. godine ubijeno je 359 žena. Samo unatrag osam godina, ne računajući 2020., partneri i muževi ili neke druge bliske osobe ubili su 101 ženu”, ističe se u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava danas.

  Od 2004. godine svakoga 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na 22. rujna 1999. godine kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda je teško ozlijeđena.

  S ciljem senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama, te slanja jasne poruke da se nasilje ni u kojem obliku ne tolerira, Policijska uprava osječko-baranjska od 10. lipnja 2019. godine provodi preventivni projekt „Lily”s ciljem umrežavanja svih nadlženih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i drugih društveno odgovornih subjekata, a kako bi koordinirano iznašli zajednički odgovor u sprječavanju svih oblika nasilja nad ženama, ističe se u priopćenju uz konstataciju da je u vrijeme pandemije povećan rizik da u situacijama narušene obiteljske dinamike dođe do eskalacije nasilja prema ranjivim članovima obitelji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog