Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Gradonačelniče, nije slabost, nego veličina priznati svoj propust”

  Nezavisna gradska vijećnica Mirjana Adrić priopćenjem za javnost obratila se nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća.

  Gradonačelniče,

  nije slabost, nego veličina priznati svoj propust.

  Ovih dana imamo priliku pratiti učinkovita uhićenja na nacionalnoj razini, između ostalog i zbog lažnih poruka.

  To našeg gradonačelnika ne dira, pa je tako i dalje ustrajan u svojim neistinama, što je dosta opasno.

  Poslovnikom o radu Gradskog vijeća definirano je da vijećnik na aktualnom satu može postaviti pitanje, koje će biti kratko i jasno formulirano tako da gradonačelnik na njega može odmah i bez pripreme odgovoriti.

  Upravo tako sam i učinila, nudeći suradnju koja treba biti temeljena na istini i povjerenju.

  Zamolila sam gradonačelnika da izvrši uvid u predočenu i vjerodostojnu dokumentaciju izdanu od strane Grada Đakova uoči same sjednice, te da time potvrdi ili demantira svoje tvrdnje o dugovanjima Radio Đakova, što nakon više javnih poziva nije učinio.

  Kao i svaki puta do sada to je izignorirao i ponovo iznio neistinu.

  Pri tome je predsjednik Gradskog vijeća  Pavo Cindrić neprofesionalno i pristrano to okvalificirao kao zlouporabu govornice i osobnu razinu, iako se radi o odnosu gradskog novca i društva čiji je Grad Đakovo suvlasnik.

  Sjednica GV održana 13. rujna 2021. bila je uglavnom zadovoljavanje forme, jer se ista mora sazvati u razdoblju od najduže 3 mjeseca, pa je tako u žurbi učinjen i propust kod slanja poziva vjećnicima, čiji rok je bio kraći od obveznih najmanje 7 dana.

  Bila je to još jedna uhodana predstava gdje se dopunjavo dnevni red o važnim točkama koje su ostavljene za kraj, a o kojima se niti sami vjećnici nisu imali priliku upoznati, a o istom su trebali glasovati. Neki vjećnici od strane vladajućih iznosili su hvalospjeve i zahvale, koje su upućivali čak i unaprijed. Uglavnom, donošenje odluka nije bilo u ni jednom trenutku upitno, jer je 10 ruku vjerno čekalo na znak.

  Unatoč svemu, u ovom sazivu Gradskog vijeća postoji oporba koja će biti argumentirana i konstruktivna i zastupati svoje sugrađane”, navodi se u priopćenju nezavisne vijećnice Mirjane Adrić.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog