Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 56-godišnjakinja uplatila više od 20 000 kuna na račun u Španjolskoj

  Tijekom kolovoza ove godine, 57-godišnja hrvatska državljanka je putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije, nepoznata osoba joj je rekla da je poslala paket s milijun i petsto tisuća američkih dolara, a 57-godišnjakinja treba uplatiti poštarinu kako bi preuzela paket. Prema dogovoru, uplatila je više od 20 000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.

  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem.

  Sredinom rujna ove godine, 56-godišnja hrvatska državljanka je putem Internet platforme, s njoj nepoznatom osobom, dogovorila najam stana u Republici Njemačkoj. Potom je, prema prethodnom dogovoru, uplatila više od 20 000 kuna na račun banke u Republici Španjolskoj. Nakon što je kontaktirala korisničku službu Internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila nazad.

  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem.

  Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija savjetuje da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i  neuobičajene zahtjeve za novčane uplate.
  Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog