Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovačkim vinima berba za desetak dana, beračima viša nadnica

  Svaka vinogradarska godina je specifična, a ovu je karakteriziralo kašnjenje vegetacije i velike vrućine tijekom ljeta pa u Đakovačkim vinima, kako doznajemo od direktora Vlade Previšića, početak berbe očekuju za desetak dana.

  Svaka vinogradarska godina je specifična, pa tako i ova; bila je dosta sušna, a ova kiša što pada mislim da je malo zakasnila, mogla je pasti i mjesec dana prije jer je godina jako sušna i jako dobro će doći da malo nalije grozdove, da dobijemo malo više mošta u našem grožđu. Sve u svemu, godina će biti dobra, ja se nadam da ćemo svi biti sretni i zadovoljni na kraju. Planirani početak berbe bit će kroz desetak dana, a krenut ćemo najvjerojatnije sa sortom chardonnay, on je trenutno tehnološki i fiziološki najzreliji. Generalno očekujemo jednu standardnu godinu i nadamo se vrhunskim vinima”, kaže direktor Previšić ističući da i ove godine Đakovačka vina trebaju veći broj berača, a zainteresirani se mogu javiti agronomima koji su zaduženi za primanje poziva.

  Cilj je što prije završiti cijeli ciklus berbe jer je to poželjno za samu kvalitetu vina, a berače ove godine čeka i petnaestak posto viša cijena rada u odnosu na prošlu godinu, a postoji mogućnost i organiziranog prijevoza berača s područja Đakovštine”, najavljuje Previšić.

  Važan nam je i otkup grožđa od naših kooperanata pa će i cijena otkupa u jednom određenom postotku ići gore, što je jako pozitivna stvar za naše proizvođače grožđa”, ocjenjuje također direktor Đakovačkih vina.

  U Đakovačkim vinima zadovoljni su i prodajom prošlogodišnje proizvodnje koja je, kako kaže direktor, prodana.

  Prilog o vinogradarskoj godini i početku berbe u Đakovačkim vinima poslušajte u nedjeljnoj Brazdi u 8:30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog