Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četrdesetak učenika ostalo bez pomoćnika u nastavi

  Četrdesetak učenika osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije, kako doznajemo, uoči početka nove školske godine ostalo je bez asistenta u nastavi.

  Tragom te informacije obratili smo se Upravnom odjelu za prosvjetu i mlade Osječko-baranjske županije, a u odgovoru koji smo dobili navodi se da „sukladno odredbama Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (“Narodne novine” broj 102/18., 59/19. i 22/20.) Odluku o priznavanju ili odbijanju prava na pomoćnika u nastavi kao i osiguravanje sredstava za uključivanje pomoćnika u nastavi donosi osnivač školske ustanove”.

    “Osječko-baranjska županija financira uključivanje pomoćnika u nastavi za 53 osnovne škole i 28 srednjih škola. Napominjemo da se Odluka o priznavanju ili odbijanju prava na pomoćnika u nastavi, koju osnivač škole donosi temelji na Mišljenju Stručnog povjerenstva, koje razmatra svaki pojedinačni zahtjev, te sukladno utvrđenim individualnim potrebama, funkcionalnim sposobnostima i postignutoj razini samostalnosti učenika s tendencijom osamostaljivanja učenika u školskoj sredini, utvrđuje pravo na pomoćnika u nastavi. Protiv odluke kojom se odbija pravo na pomoćnika u nastavi roditelj ili škola može izjaviti prigovor o kojem odlučuje Stručno povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, što je i učinjeno u nekim slučajevima.

    Osječko- baranjska županija osigurat će Pomoćnika u nastavi za svakog učenika kojemu se prizna pravo na potporu Pomoćnika u nastavi za školsku godinu 2021./2022. Nakon što   Stručno povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja obradi primjedbe koje su u njihovoj nadležnosti, a ukoliko donese Odluku o priznavanju prava na Pomoćnika u nastavi temeljem prigovora za spomenute učenike Osječko-baranjska županija će osigurati   Pomoćnika u nastavi po završetku navedenog postupka”, navodi se u odgovoru na naš upit Sandre Filipović, vršiteljice dužnosti pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu i mlade.

  Očitovanje o ovom problemu zatražili smo i od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog