Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Branka strahuje od urušavanja nagorjele susjedove kuće

  Naša sugrađanka Branka Polgar, iz Ulica Franje Kosine 14, obratila nam se s problemom s kojim se susreće otkako je u požaru 12. lipnja izgorjelo krovište susjedne kuće.

  Kaže da otada ne spava mirno.

  „Bojim se da će se urušiti, da će mi oštetiti kuću, da će netko nastradati, najviše me toga strah. U spavaćoj sobi ne spavam jer se bojim, svaku noć čujem da nešto padne i to više nije spavanje, to je eto tako samo da prođe noć i stalno sam u strahu i ne znam više što da radim. Posebno je opasno kada je nevrijeme, to se ljulja, to je… ne znam, samo molim Boga da ne dođe neko nevrijeme kao što je bilo u subotu, sreća pa je bilo kratko…, da je to malo duže bilo ne znam što bi bilo”, kaže zabrinuta Branka Polgar.

  Krovište se urušilo i to tako stoji od požara, upozorava.

  „To sada tako stoji, to je smrad nemoguć, obraćala sam se i gradonačelniku i gospodinu Burilu, Centru za socijalnu skrb, zvala sam gospodina Golužu – nije se javio, gospođu Blažević – nije se javila, zvala sam predsjednika mjesnog odbora – rekao je da je na godišnjem i da će se vratiti oko 20. i da će nešto poduzeti. Nitko ništa još nije poduzeo, vlasnika nema on je napustio kuću, u kući je ostala njegova prijateljica, ružne stvari se događaju, bila je i policija, policiju sam zvala, napravljen je zapisnik, ići ćemo na prekršajni sud, drugog izlaza nisam imala… Sada po stare dane da se ja moram povlačiti po sudovima, ali drugog izlaza nemam”, kaže ogorčena sugrađanka.

  Od nagorjele kuće prijeti opasnost kako za ukućane tako i za imovinu, dodaje ističući kako se već događalo da s oštećenog krova padne crijep.

  „Molila sam vlasnika da nešto napravi pa je nešto malo napravio, ali na tome je i ostalo. Ne možeš tražiti ni odštetu od njega jer prima socijalnu pomoć, oboje su socijalni slučajevi”, kaže ističući kako zapravo ne zna kome se još treba obratiti da se nešto konkretno poduzme.

  „Od nekoga moram tražiti pomoć, da li ću je dobiti, kako ću je dobiti ne znam. Ja znam da je to privatno vlasništvo i da se to ne smije dirati, ali ne može to tako ni ostati. Ja ne znam kako će to biti kada dođe zima, gdje ćemo auto parkirati, auto ne može ići u dvorište, sin kada dođe tu ne smije stajati, ako ostavi auto, platit će kaznu. Mi ne možemo ništa, a oni mogu sve, oni rade što hoće, a mi moramo sve to trpjeti, a dokle ja više ne znam, ja sam sada već onako na samom rubu”, razočarano zaključuje Branka Polgar.

   

  Foto: RĐ i ustupljene fotografije

  1 komentar

  1. Pingback: Branka strahuje od urušavanja nagorjele susjedove kuće

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog