Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učimo zajedno 4: “Primjetan je uspjeh u socijalizaciji učenika”

  U petak, 23. srpnja 2021. godine održana je Završna konferencija projekta „Učimo zajedno 4“ koji je započeo 1. 8. 2017. i traje do 31. 7. 202. Njegov je cilj osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Ukupna vrijednost  projekta iznosi 10.872.432,00 kuna. Od navedenog iznosa 10.000.000,00 kuna su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 872.432,00 kuna osigurala je Osječko-baranjska županija, na način da je prijavom na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije osigurala 70% od ukupnih sredstava koje je bilo potrebno osigurati iz vlastitih sredstava, te je temeljem navedenog Javnog poziva odobren iznos sufinanciranja od 610.702,40 kn, a preostali iznos od 261.729,60 osiguran je iz vlastitih sredstava Osječko-baranjske županije .

  – Tijekom protekle četiri godine osigurani su pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Važno je istaknuti da su projektom financirane plaće s pripadajućim doprinosima za 224 pomoćnika čime smo utjecali i na zaposlenost u našoj županiji. Također, već smo prijavili novi projekt kojim ćemo nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i uvjeren sam da će se primjeri dobre prakse nastaviti primjenjivati i u buduće – kazao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

  Pozitivna iskustva nakon provedenog projekta prenijela je ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović.

  – U projektu sudjelujemo od početka, dakle već četiri godine. Inače, ove godine smo imali 12 pomoćnika osiguranih projektom i još dva pomoćnika osiguranih kroz projekt „Pomoćnici u nastavi“. Riječ je o izuzetno hvalevrijednom projektu nakon kojeg je vidljiv golem napredak kod djece, a dodijeljeni pomoćnici su i velika pomoć nastavnom osoblju u radu – istaknula je Zahirović.

  Već četiri godine u projektu sudjeluje i OŠ Satnica Đakovačka kaže pedagoginja škole Valerija Živković.

  – Ove godine smo imali pet pomoćnika u nastavi i jako smo zadovoljni rezultatima njihova rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Primjetan je uspjeh u socijalizaciji učenika i nadamo se da ćemo nastaviti projektnu suradnju u budućnosti – zaključila je Živković.

  Foto: Arhiva

  1 komentar

  1. Pingback: Učimo zajedno 4: “Primjetan je uspjeh u socijalizaciji učenika”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog