Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Provjerite sve premještaje i službe svećenika u 2021.

  Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

            I. Župnici i župni upravitelji

  Vlč. Ivan Lenić razriješen je službe župnika Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Svih Svetih u Đakovu.

  Vlč. Anđelko Cindori razriješen je službe župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i službe upravitelja Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

  Vlč. Tomislav Ćorluka razriješen je službe župnika Župe Svih Svetih u Đakovu te imenovan župnikom Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu.

  Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima.

  Vlč. Josip Kalmar razriješen je službe župnika Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu te imenovan župnikom Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima.

  Vlč. Filip Perković razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu.

  Fra Branko Janjić, TOR, razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

  Fra Marko Neretljak TOR, imenovan je župnikom Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

  Mr. sc. o. Stjepan Šuflaj, DI, razriješen je službe upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te službe duhovnika socijalnih ustanova u Osijeku.

  O. Siniša Štambuk, DI, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku

  O. Pero Marković, DI, imenovan je upraviteljem Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te duhovnikom socijalnih ustanova u Osijeku.

  Vlč. Mihael Mađarević razriješen je službe župnika Župe Kraljice sv. Krunice u Kuševcu te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana.

  Vlč. Ilija Janjić imenovan je upraviteljem Župe sv. Mateja, apostola i evanđeliste, u Viškovcima.

  Vlč. Josip Ivešić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.

  Dr. sc. vlč. Antun Japundžić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima.

  Vlč. Davor Tomić razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe sv. Josipa Radnika i Župe sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upraviteljem Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži.

  Mr. sc. vlč. Mario Brkić razriješen je službe upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te je imenovan župnikom Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima.

  Vlč. Ivan Lovrić razriješen je službe upravitelja Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upravitelja Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži te je imenovan župnikom Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima.

  Vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i službe pastoralnog suradnika Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima te je imenovan upraviteljem Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.

  Vlč. Ante Lučić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku te je imenovan upraviteljem Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima.

  Vlč. Zlatko Hnatešin razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu.

            II. Župni vikari

  Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu te je imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

  Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan župnim vikarom Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i pastoralnim suradnikom Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima.

  Vlč. Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima.

  Vlč. Patrik Križanac razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku.

  Vlč. Robert Erk, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Svih Svetih u Đakovu.

  Vlč. Krešimir Iljazović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

  Vlč. Marko Obradović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

  Fra Marko Vuković, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

  Fra Ivan Crnković, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

  Fra Tomislav Vrsaljko, TOR, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

  Vlč. Mario Žigman razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan pastoralnim suradnikom Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku.

  Vlč. Luka Ivković razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te je na tri godine stavljen na raspolaganje srijemskom biskupu za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

            III. Umirovljenja

  Vlč. Andrija Djaković razriješen je službe župnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te umirovljen.

  Mons. Tadija Pranjić razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te umirovljen.

  Vlč. Vinko Delinac je po povratku u Nadbiskupiju sa službe dušobrižnika u Hrvatskim katoličkim misijama u Bochumu i Gelsenkirche u Njemačkoj umirovljen.

            IV. Ostale službe

  Dr. sc. vlč. Ilija Dogan imenovan je djelatnikom Međubiskupijskog suda prvog stupnja u Đakovu te nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja.

  Mr. sc. vlč. Pavao Mikulčić imenovan je voditeljem Središnjega ureda Nadbiskupijskoga pastoralnog centra u Đakovu.

  Vlč. Filip Sertić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima, službe nadbiskupijskog povjerenika za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te službe pomoćnika nadbiskupijskog povjerenika za pastoralni rad s mladima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te je upućen u Rim na poslijediplomski studij religiozne pedagogije i katehetike.

  Vlč. Bruno Diklić, mladomisnik, upućen je u Rim na poslijediplomski studij crkvene glazbe.

  Mr. sc. vlč. Ivica Damjanović stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu Hrvatske inozemne pastve za dušobrižnika u zajednicama Bochum i Gelsenkirche u Njemačkoj.

  Fra Josip Patrčević, OFM Cap., je odlukom Uprave Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića raspoređen na službu u Samostan sv. Jakova, apostola st., u Osijeku.

  Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 24. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 25. kolovoza 2021.

  Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

  1 komentar

  1. Pingback: Provjerite sve premještaje i službe svećenika u 2021.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog