Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Redovno održavanje krova katedrale

  Na krovu đakovačke katedrale od početka lipnja traju radovi na redovitom održavanju, zamjeni oštećenih crijepova i čišćenju oluka, doznajemo od monsinjora Luke Strgara.

  Tri, četiri radnika su na katedrali i oko katedrale, to je redoviti servis, svake godine bude nešto više ili nešto manje radova, a ove godine je to malo obuhvatnije. Oni su ponajprije na tavanu katedrale promijenili sve oštećene crijepove, jer kod jedne velike kiše na jednom mjestu smo primijetili i to je bio prvi posao, a drugi posao je zahtjevniji i odnosi se na rješavanje rina, odnosno kamenih kanala oko krovova u koje se tijekom godine nakupi dosta prljavštine, ponajviše od golubova, njihova izmeta, grana, grančica jer se tamo i gnijezde. Na nekim mjestima su kroz oluke ulazili u tavan pa su pravili gnijezda i nered, a pokoji je i uginuo. Radinici su očistili te kanale, kamene rine od svih uginulih golubova i drugog smeća koje su oni napravili”, pojšnjava monsinjor Strgar.

  Ističe također da radnici obavljaju i druge sitnije poslove vezane uz održavanje krova katedrale poput postavljanja žičanih mreža na otvorima na kojima nisu postojali dosad. Predviđeno je i čišćenje vertikalnih rina koje su spojene na kanalizaciju jer su neke djelomično zaštopane kako bi se, kako kaže , malo mirnije moglo dočekati jesen i zimske uvjete.

  1 komentar

  1. Pingback: Redovno održavanje krova katedrale

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog