Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poduzetnici prenose svoja iskustva učenicima Ekonomske škole

  Već osmu godinu za redom Ekonomska škola „Braća Radić“ Đakovo nastavlja s edukativno-kreativnim projektom BB „Biti bolji- „Be better“ koji je usmjeren na mlade i poduzetništvo. Projekt je pokrenuo časopis Poduzetnik čiji je urednik Vladimir Mihajlović, a jučer su  održane dvije aktivnosti; online predavanje i predavanje koje je organizirao projektni tim kojega čine nastavnice Anamarija Gajger, Marija Milanović, Spomenka Crnoja i Bernardica Šušak.

  Online predavanje na temu “Biti žena u poduzetništvu“ održala je Tamara Drezner, vlasnica PanadriaFly – putničke agencije iz Osijeka.  

  Učenici su dobili vrlo korisne savjete kako je prilikom osnivanja vlastitog posla važno registrirati više djelatnosti, biti spreman na promjene, prilagodljiv i tragati za novim rješenjima.

  Navela je vrlo zanimljiv podatak kako je unatoč svim mjerama koje su na snazi zadnjih godinu i pol dana zbog pandemije bolesti COVID-19 uzrokovane novim korona virusom prošlu kalendarsku godinu završila s dobiti. Nije posustajala, svoje poslovanje je prilagođavala trenutnim tržišnim potrebama i težila ka održivosti tijekom cijele godine. Bit opstanka i razvoja vidi u puno različitih ciljnih skupina.

  Zanimljivo i korisno predavanje zaključila je riječima: „Dragi učenici, budite odvažni u svojim idejama i ciljevima, ne bojte se, i cijenite iskustvo roditelja i mentora.“

  Radionicu pod nazivom „Biti društveno odgovoran poduzetnik“ održao je Ognjen Bagatin, suvlasnik Poliklinike Bagatin, vlasnik časopisa Poduzetnik, pokretač i organizator konferencije Poduzetnički mindset, potpredsjednik MBA Croatia, vizionar, sportaš. Riječ je o svestranom čovjeku koji je nesebično podijelio s učenicima svoje bogato znanje i iskustvo.

  Poruke koje su učenici mogli čuti su: uspjeh ne dolazi preko noći; budućnost pripada onima koji ne odustaju; kontinuirano učite i radite na sebi; ako si nešto zacrtate, to želite, to ćete i ostvariti; sve ovisi o vama; potaknuti neke od njih da se odvaže na akciju i probude poduzetnika u sebi.

  U današnjem predavanju učenici su mogli čuti kako poliklinika Bagatin praktičnim primjerom pokazuje i dokazuje da je društveno odgovorna ustanova.

  U ozračju teme predavanje je završio riječima: „ Mjera čovjeka nije koliko je stvorio za sebe, već koliko je dao drugima.“

  Tekst i foto: A.G.

  1 komentar

  1. Pingback: Poduzetnici prenose svoja iskustva učenicima Ekonomske škole

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog