Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno – tehnološkim fakultetom Osijek ove godine organizira 21. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina.
Proizvođači kulena uzorke mogu dostaviti u osječku Županijsku komoru do četvrtka, 10 lipnja. Na natjecanje se mogu prijaviti isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla.
Prijavljeni uzorci biti će označeni šiframa pod kojima će ih 16. lipnja ocijeniti ocjenjivački panel, koji čini pet stručnih osoba.
Od oko 300 subjekata koji se bave preradom mesa u cijeloj Hrvatskoj, 70-ak ih je s područja Slavonije i Baranje. Prema procjeni Županijske komore kulen proizvodi pedesetak proizvođača.
Pingback: 21. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina