Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na koronavirus novopozitivno 129 osoba, četiri osobe preminule

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 451 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno na koronavirus.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 50 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (42) na području grada Osijeka, zatim 15 na području Đakova, 10 na području Belog Manastira, osam Donjeg Miholjca, po šest Belišća i Našica, po pet Čepina i Valpova, po tri Erduta, Đurđenovca i Levanjske Varoši, po dvije osobe su s područja Antunovca, Bilja, Darde, Drenja, Petlovca i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Čeminca, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Koške, Petrijevaca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

  Na bolničkom liječenju nalazi se 135 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 105 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

  Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 63 do 80 godina.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.503 osobe.

  Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i 98 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

  Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 61 nadzor provođenja epidemioloških mjera (28 u ugostiteljskim objektima, 9 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima, po 4 u pekarnicama i uslužnim djelatnostima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

  Nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Ivan Hampovčan rekao je kako je danas, između ostalog, razmatrana i epidemiološka situacija u školstvu. U odnosu na prošli tjedan broj oboljelih učenika smanjio se sa 74 na 68, nastavnika sa 42 na 30 te nenastavnog osoblja s 15 na osam, a broj učenika u samoizolaciji je smanjen s 865 na 662.

  – Uvažavajući aktualne pokazatelje smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi ostalih mjera za području naše županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožera da ostanu na snazi do 31. svibnja – rekao je Ivan Hampovčan. Dodao je da se ovog tjedna povećao broj cijepljenja protiv koronavirusa, pa se narednom razdoblju planira cijepiti po 12.000 osoba tjedno.

  1 komentar

  1. Pingback: Na koronavirus novopozitivno 129 osoba, četiri osobe preminule

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog