Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mirjana Adrić: Projekt Poduzetničkog centra kafić “Potkova” nikada nije radio, a plaćaju se najam i zaposlenici bliski gradonačelniku

  Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić današnju konferenciju za novinare održala je ispred caffe bara „Potkova” zatvorene jahaonice koji, kako je kazala, nikada nije ni bio otvoren, a u najmu je đakovačke Ergele.

  Mjesečni najam je oko 5.500 kuna sada već skoro godinu dana jer se zapravo od 1. 6. naplaćuje, ma kako se negdje u veljači dogovorio taj najam, ali zbog korone se nekoliko mjeseci oprostilo. Unatoč tome što nikada nije otvoren, to ne znači da nema zaposlenih, a kako bi stvar bila pod kontrolom, naravno da se radi o osobi od povjerenja, a tko tu može biti bolji nego gradonačelnikov šogor. A, ova naša sretna Potkova projekt je Poduzetničkog centra koji se uglavnom financira iz gradskog proračuna. Ovdje je svakako važno napomenuti da u Poduzetničkom centru upravlja, odnosno njegov je direktor stranački prijatelj gradonačelnika Mandarića, ali, kako bi rekli, nije ni to sve, nego tu veliku ulogu ima i gradski vijećnik i to, nećete vjerovati, isto iz HDZ-a, a kada ovo sve skupa jednog dana proradi i počne stvarati veliki promet, goste će posluživati, gotovo pa nevjerojatno, kćerka jednog člana HDZ-a. Naravno, za sve te gospodarske aktivnosti treba im i automobil koji je kupljen nedavno u vrijednosti od oko 125.000 kuna”, istaknula je nezavisna kandidatkinja Mirjana Adrić pitajući se je li uopće zadaća Grada otvarati ugostiteljske objekte.

  I kada mi to sve zbrojimo i umnožimo, sve ovo navedeno, dakle, od plaća šogora, od najma Ergeli, od najma Poduzetničkog centra u iznosu od 10.000 kuna, od plaća direktora u Poduzetničkom centru, od plaće gradskom vijećniku koji je isto tako zaposlen, mi jednostavno dođemo do nekakve cifre od 500.000 kuna, pa onda kada to pomnožimo s četiri godine, koliko traje jedan mandat, vrlo brzo ponovo dođemo do nekih 2 milijuna kuna, a ako se onda još prisjetimo i onih priča oko dogradonačelnika koji su nas koštali oko 2,4 milijuna kuna, dakle, negdje blizu smo uvijek izgradnje jednog dječjeg vrtića, a to spominjem namjerno budući da je to jedna od mojih ponuđenih mjera. Pored sve kupljene imovine u vlasništvu Grada; Panovih zgrada, Mimoze i drugih oronulih prostora, naš gradonačelnik zapravo najviše voli iznajmiti prostor, u njega ulagati i njega opremiti”, naglasila je nezavisna kandidatkinja Mirjana Adrić posebno se osvrnuvši na zapošljavanje koje je nazvala kupovinom glasova.

  Važno je tu spomenuti i pojačano zapošljavanje u Univerzalu; stranački kum – to je već odavno odrađeno, ali recimo ovih dana baš intenzivno vidimo ljude u zelenim odijelima koji su primljeni na 3 ili 6 mjeseci, a istovremeno vidimo da je grad prilično neuredan, ali ako su se ljudi već zaposlili, to stvarno ne znači da moraju i raditi. Ovih dana se muka muči kako zaposliti na teret državnog proračuna i dosadašnjeg drugog dogradonačelnika. Pokušalo se to u Muzeju, pa u Domu za starije, još uvijek se tu borba nekakva događa, ali je činjenica samo da ga treba negdje uhljebiti na državni proračun. I sada onako, naravno da se nameće pitanje ima li ovo sve skupa smisla? Kada će u Poduzetničkom centru raditi netko tko je nešto već u životu poduzeo, tko se svojim radom do sada dokazao, a ne netko kome je to najčešće prvo radno mjesto. Dakle, nikakvih ideja ili bilo što slično do sada nismo imali priliku vidjeti. I ono što se na kraju stvarno da lijepo zaključiti – kako je lijepo biti u HDZ-u, odnosno, što mislite kad smo mi ostali na redu? Poštovani sugrađani, kada ste vi na redu? E, sada se nameće pitanje – ili ćemo 30. svibnja ići svi u HDZ ili ćemo ići na izbore pa reći „ovo nije samo vaš nego i naš grad”, poručila je nezavisna kandidatkinja Mirjana Adrić.

  I dok su ona i njezini najbliži suradnici, kako kaže, i sami poduzetnici, đakovački Poduzetnički centar, kako je na kraju konstatirala, „služi samo za uhljebljivanje stranačkih kolega”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog