Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srednja strukovna škola slavi 134 godine od početka rada

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata ove godine slavi 134 godine od početka rada i 30 godina od ponovnog izdvajanja iz Centra usmjerenog obrazovanja braće Ribar u samostalnu školu. Škola je osnovana 23. siječnja 1887. kao Šegrtska škola pa se taj dan slavi kao Dan Škole, ali je zbog pandemije obilježavanje odgođeno na petak 21. svibnja 2021., uoči završetaka nastavne godine za učenike završnih razreda. Škola je najveća srednja škola u Đakovu i jedna od najvećih u Županiji s 608 učenika, više od stotinu zaposlenih te preko dvadeset zanimanja u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju. Po ostvarenim rezultatima spada u najbolje hrvatske srednje strukovne škole, a dva puta je u zadnjih 30 godina ponijela naziv najbolje strukovne škole u Hrvatskoj, ističe ravnatelj Mirko Ćurić.

  Obilježavanje Dana škole održat će se bez publike i bez uzvanika, uz poštivanje epidemioloških mjera, u holu Škole uz izravan prijenos na youtube kanalu Škole, s početkom u 14.00 sati. Dodijelit će se priznanja učenicima i nastavnicima za postignuća između dva dana škole, zahvaliti se djelatnicima  i djelatnicama koji dolaze u mirovinu, te se osvrnuti na rezultate u prethodnim razdoblju i najaviti novu školsku godinu od koje se puno očekuje, budući da je škola, među ostalim, dio Regionalnog centra kompetentnosti u području Ugostiteljstva i turizma. 

  Svim učenicima završnih razreda koji ne mogu zbog pandemije imati sve one lijepe popratne sadržaje i aktivnosti koji prate zadnje školske dane, Škole će pokloniti maturantske majice, kako bi zadnjih dana nastave bili prepoznatljivi u svom gradu i imali uspomenu na zadnje školske dane u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata.   

  1 komentar

  1. Pingback: Srednja strukovna škola slavi 134 godine od početka rada

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog