Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U tri dana planirano procijepiti u OBŽ 7.200 ljudi

    Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je danas konferenciju za medije u Domu zdravlja OBŽ u Đakovu, pred zgradom nekadašnjeg rodilišta, gdje je od jutros organizirano cijepljenje koje će se, kako je najavljeno, odvijati i tijekom cijelog vikenda, uključujući i nedjelju.

    Građani su se odazvali cijepljenju prema rasporedu koji je dogovoren s ambulantama obiteljske medicine.

    Cijepljenje je započelo u svim gradovima na području Osječko-baranjske županije u prostorima ambulanti Doma zdravlja, odovijat će se tijekom cijelog vikenda od 8 do 19 sati, a tijekom ova tri dana planirano je ukupno iskoristiti 7.200 doza cjepiva; AstraZenece, Pfizera i Moderne”, izvijestila je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić dodavši da su svi pacijenti koji su danas naručeni došli te da je dosad Osječko-baranjskoj županiji isporučeno oko 45.000 doza.

    Danas će na svim punktovima u Osječko-baranjskolj županiji biti procijepljeno 2.400 ljudi, a isto toliko i u subotu i u nedjelju, najavio je ravnatelj Doma zdravlja Mato Lukić.

    Mogu slobodno reći da je jedan od boljih nacionalnih rezulata što se tiče cijepljenja do 11:30 sati postignut kod nas u županiji. Od 824 termina koje smo dali, procijepljeno je 867 ljudi, a više je procijepljeno zbog toga što smo procijepili i one koji su došli ranije na termin. Nadam se da će takav odaziv biti i do 19 sati”, kazao je Lukić.

    Načelnik Županijskog stožera Ivan Hampovčan izvijestio da je u protekla 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo analizirano 354 uzorka od kojih je 102 bilo pozitivno, a među njima je i 8 s područja Đakova,  četiri iz Trnave te po jedna osoba iz  Gorjana, Semeljaca i Strizivojne.  Hospitalizirano je 105 oboljelih od covida 19, na respiratoru je 19 osoba, a preminula je jedna osoba u dobi od 81 godine.

    U samoizolaciji je 1641 osoba.

    Nismo tražili zatvaranje zatvaranje ugostiteljskih objekata i terasa jer smatramo da bi to bilo pretjerano jer epidemiološka situacija nije u takvom stanju u našoj županiji, a najčešće pitanje se odnosi na početak nastave s obzirom na to da djeca nisu bila u školizadnjih sedam dana. Dali smo preporuku ravnateljima da primjene model B, odnosno da kombiniraju A i C, a oštrije mjere će ovisiti o stanju nakon prvog tjedna nastave”, kazao je Hampovčan.

    1 komentar

    1. Pingback: U tri dana planirano procijepiti u OBŽ 7.200 ljudi

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog