Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Protupotresna vježba evakuacije

  U Srednjoj sturkovnoj školi Antuna Horvata sinoć je održana protupotresna vježba evakuacije u kojoj su sudjelovali i đakovački vatrogasci, doznajemo od zapovjednika Ivana Klemena.

  Simuliran je pravi događaj potresa prilikom kojega škola nije teže nastradala, a učenici su morali napustiti zgradu. Prema protokolima koje je propisalo Ministarstvo obrazovanja, učenici su se za vrijeme samog potresa štitili od padajućih komada žbuke pod stolovima, a nakon prestanka podrhtavanja evakuacijskim su putevima napustili prostor škole. Odmah po nastanku događaja obaviještena je vatrogasna postrojba DVD-a Đakovo koja je na vježbi sudjelovala sa 20 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila te postupila po standardnim operativnim postupcima za takav događaja isključivši sve energente u školi, osigurala sigurne prolaze te pretražila još jednom svaku učionicu kako se ne bi dogodilo da je netko ostao zatočen u zgradi”, pojasnio je scenarij vježbe zapovjednik Klemen.

  Takve vježbe održavaju se redovito, a sinoćnja nije bila najavljena učenicima.

  Prema riječima profesora, učenici su se jako dobro ponašali prilikom evakuacije iz razloga što je Srednja strukovna škola Antuna Horvata i dosad prednjačila u broju vježbi evakuacije tako da je ovo bila samo još jedna u nizu koje su oni radili svake dvije godine”, izjavio je zapovjednik đakovačkih vatrogasaca.

  1 komentar

  1. Pingback: Protupotresna vježba evakuacije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog