Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kreće novi krug prijava za APN-ove subvencionirane kredite

  Od danas kreće novi krug prijava za APN-ove subvencionirane kredite. Država pomaže građanima koji kupuju svoju prvu nekretninu i subvencionira dio iznosa kredita. Najmanje pet godina građanima se plaća minimalno 30 posto mjesečnog obroka ili anuiteta.

  Za državne subvencije mogu se prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Cijena može biti veća, ali se u tom slučaju njezina razlika neće subvencionirati.  Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi. U Đakovu subvencija prema Zakonu o subvencioniraju kredita iznosi 42% (inače se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita). U Satnici Đakovačkoj, Semeljcima, Strizivojni, Viškovcima, Gorjanima i Punitovcima subvencija iznosi 48%, a u Levanjskoj Varoši, Trnavi i Drenju 51%.

  Popis svih općina i gradova s postotcima subvencioniranja sukladno indeksu razvijenosti 

  Zahtjev za subvencioniranje kredita se zajedno sa zahtjevom za stambeni kredit podnosi odabranoj kreditnoj instituciji koja zatim taj zahtjev prosljeđuje APN-u. U ovom krugu zahtjeve je moguće predati u jednu od 14 banaka. Efektivne kamatne stope koje su banke ponudile kreću se od 2,09 do 3,50 posto.

  Od početka provedbe ove mjere 2017. godine, pa zaključno s posljednja dva poziva u ožujku i rujnu 2020. godine, odobreno je 17.526 zahtjeva za subvencioniranjem.

  Zahtjevi će se razmatrati prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava koje ove godine iznosi 50 milijuna kuna.

  1 komentar

  1. Pingback: Kreće novi krug prijava za APN-ove subvencionirane kredite

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog