Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I dalje porast broja novopozitivnih

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 476 uzoraka od kojih je 71 bio pozitivan na koronavirus, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

  Najviše (29) novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, 20 osoba je s područja Valpova, 5 Belišća, po dvije osobe su iz Đakova, Koške i Našica, a po jedna osoba je s područja Erduta, Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Čepina, Ernestinova, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

  Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba oboljelih od COVID-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 929 osoba.

  Policijski službenici proveli su 3 provjere osoba u samoizolaciji prema dojavama građana i utvrdili dva kršenja (na području Osijeka i Belog Manastira). Samoinicijativno su provjerili 7 osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na mjestu prebivališta.

  – Policijski službenici obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Od ponedjeljka i nakon otvaranja terasa ugostiteljskih objekata, službenici Državnog inspektorata rade između ostaloga i nadzor njihova rada te upozoravaju ugostitelje na moguća kršenja mjera – rekao je nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Ivan Hampovčan.

  Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić istaknula je kako je od 27. prosinca 2020. godine do sada na područje Osječko-baranjske županije pristiglo ukupno 17.706 doza cjepiva, i to 12.306 doza cjepiva Pfizera, 6.800 AstraZeneca i 1.600 cjepiva Moderna.

  Dodala je kako se na području OBŽ od 10. veljače provodi druga faza cijepljenja u kojoj se procjepljuju osobe starije životne dobi i osobe s kroničnim bolestima te da je obiteljskim liječnicima do sada distribuirano 9.216 doza cjepiva (4.046 Pfizera, 4.500 AstraZeneca i 640 Moderne).

  – Od ponedjeljka, 1. ožujka 2021. godine, pokrenut je nacionalni sustav prijavljivanja zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19 u trećoj fazi, odnosno za masovno cijepljenje. Osim prijava svojim liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna i prijava preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr, a Zavod za javno zdravstvo OBŽ je dodatno otvorio dvije telefonske linije (031 225 762, 031 225 769) putem kojih će naši djelatnici ispunjavati prijave na internetskoj stranici za sve stanovnike OBŽ koji su zainteresirani za cijepljenje. Prije nego što se nazove, potrebno je pripremiti ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen OIB (ili MBO) i datum rođenja. Također, i strani državljani koji žive u našoj županiji mogu putem ova dva call centra iskazati interes za cijepljenje – objavila je danas dr. sc. Nataša Turić.

  1 komentar

  1. Pingback: I dalje porast broja novopozitivnih

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog